Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Eufònic 2023 anuncia la programació i els espais definitius de la 12a edició

Se celebrarà del 24 al 27 d’agost en 18 espais de 6 poblacions de les Terres de l’Ebre

Etiquetes   vida activa, cultura, terres ebre, festival

Publicat el13/7/2023

Eufònic 2023 anuncia la programació i els espais definitius de la 12a edició | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Després d'un procés de reajustament complex, i amb el suport de tots els col·laboradors implicats, Eufònic recol·loca en altres espais i poblacions alguns dels artistes anunciats prèviament, i presenta un programa divers i inclusiu amb 32 artistes centrat en les arts en el paisatge, les arts digitals, la música de revisitació contemporània i l'electrònica, amb moltes activitats gratuïtes en 18 espais de 6 poblacions del territori ebrenc.

El festival comptarà amb el show audiovisual immersiu amb visuals reactius del productor anglès de música electrònica Alex Banks, i el de Flore + WSK, pilar de l'escena bass francesa; el retorn del compositor alemany Arovane, referent de la música electrònica dels noranta; “Zo” de Tarik Barri i Lea Fabrikant, una performance audiovisual que fa dialogar l'espai 3D i la improvisació vocal, i els concerts de codificació en directe de Sam Aaron i QBRNTHSS.

Eufònic 2023 programarà propostes trencadores, com la relectura en clau electrònica del flamenc de Flamante, acompanyat de la bailaora Carmen Muñoz; la performance transfeminista i crítica de Txe Roimeser i Andrea Corrales; la doble ració de punk: el queer punk de Ruïnosa y las Strippers de Rahola i el punk rock de les Sandré; la transformació a ritme d'electro-pop experimental dels nous valors Hadren i LaFrancesssa, i el hardcore electrònic i rural de la banda Nerve Agent.

En l'àmbit instal·latiu, l'art digital ocupa tot el territori del Delta amb la instal·lació lumínica d'Antoni Arola; la instal·lació sonora d'Oscar Martin; la performance audiovisual de làsers i techno desconstruït de Myriam Bleau; la instal·lació immersiva basada en la intel·ligència artificial que reflexiona sobre la fragilitat del paisatge del Delta de l'Ebre de SHOOK Studio; la instal·lació que monitoritza el trànsit aeri amb IA del col·lectiu Estampa, o nddr3, la jove artista digital Andrea Badia, amb un projecte per l'espai virtual del festival.

Eufònic Campus comptarà amb dos tallers: el de dos dies del reputat artista sonor danès B.J. Nilsen, que utilitza gravacions de camp i composicions electròniques per parlar de paisatges sonors i dark soundscape; i el de Sam Aaron, mestre del live coding, que explicarà la seva eina Sonic Pi.

La majoria d'activitats són gratuïtes, i les úniques de pagament seran els dos espectacles digitals al Casal d'Amposta; Eufònic Pro, la trobada de professionals de la cultura perifèrica que se celebrarà el dijous 24 i el divendres 25 d'agost a l'Escola per l'Art i la Cultura de Tortosa, i Eufònic Campus, amb tallers formatius. Les inscripcions ja estan obertes.

Ja pots consultar els horaris d'Eufònic 2023 aquí


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho