Rutes guiades Turisme Amposta. Descobreix el patrimoni natural i cultural del territori

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/21/2022#) AND (caducitat>=#1/21/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L'escamarlà i l'ostra arrissada, protagonistes de les properes Jornades Gastronòmiques de La Ràpita

Deu restaurants rapitencs oferiran, del 6 al 23 d’abril aquesta proposta culinària

Etiquetes   gastronomia, turisme, la rapita, delta ebre

Publicat el22/3/2018

L’escamarlà i l’ostra arrissada, protagonistes de les properes Jornades Gastronòmiques de La Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


L'ostra arrissada del delta de l'Ebre s'incorpora enguany per primera vegada com a protagonista de les properes Jornades Gastronòmiques de La Ràpita, compartint cap de cartell amb l'escamarlà. Aquests dos productes mariners, dels més preuats de la Mar de l'Ebre, prenen el relleu a la galera i tindran el pes principal en els menús que oferiran 10 restaurants rapitencs del 6 al 23 d'abril, a preus d'entre 28 i 40 euros.

Es tracta de crear al llarg de l'any ofertes que tinguin un impacte econòmic en el sector del turisme, i en aquesta línia s'emmarquen les jornades gastronòmiques que involucren productors, restauradors, empresaris i administració local, a través de la regidoria de Turisme, la Confraria de Pescadors, el Col·lectiu de Cuina i l'Estació Nàutica. Ho ha destacat l'alcalde Josep Caparrós en la presentació de les jornades, que s'ha fet aquest dijous al matí a l'espai Gastronòmic del Mercat municipal: “La línia a seguir és aquesta, crear esdeveniments al llarg de tot l'any que acabin generant un impacte positiu al nostre municipi; busquem desestacionalitzar l'afluència de visitants, que és molt satisfactòria a l'estiu, i som conscients que en gastronomia som un referent i podem ampliar esta afluència en molts moments de l'any, reforçada també al altres puntals com són el paisatge i les activitats nàutiques”, ha afirmat.

L'escamarlà és un producte del qual, malgrat tenir certes limitacions gastronòmiques, se'n treu varietat de plats i intensitat de gust. És, això sí, dels productes mariners amb més prestigi, i sol demanar-se en celebracions especials. Amb tot, en els últims anys han caigut les captures, i això fa que el preu a la llotja s'hagi incrementat, fins als 32 euros actuals, tal com ha apuntat el secretari de la Confraria de Pescadors, Joan Balagué, qui ha agraït als restauradors que “malgrat l'increment de preu d'aquest marisc en llotja, preparin menús tan variats i interessants mantenint mantenint els preus habituals”.

Pel que fa a l'ostra, un altre dels productes estrella de la badia del Alfacs, es vol potenciar el consum amb la seua incorporació a les jornades. També és un producte mariner amb moltes possibilitats. “Hi ha certa predilecció per menjar-la viva, simplement acompanyada amb un rajolí de llimona, però poc a poc l'oferta de plats amb ostra cuinada s'amplia perquè també hi ha un sector de la població que ho demana”, ha explicat Imma Bòria, presidenta del Col·lectiu de Cuina de la Ràpita.

Juntament amb les VI Jornades gastronòmiques de l'escamarlà i l'ostra arrissada s'han programat també pacs que inclouen menú i allotjament en alguns hotels de la població, així com packs de gastronatura per afavorir les estades amb allotjament aprofitant el reclam culinari. Aquests packs, tal com ha destacat el vicepresident de l'Estació Nàutica de La Ràpita Joan Pons, “permeten escollir entre dos les propostes d'escapades de dos dies que combinen natura, cuina i allotjament, l'una amb una ruta de cicloturisme per les llacunes i l'altra amb una ruta per les muscleres amb degustació”.

Els restaurants que participen en aquestes Jornades de l'escamarlà i l'ostra arrissada són les Noves Algues, Can Batiste, Juanito Platja, Arrosseria Llansola 1921, Casa Ramon Marinés, Miami Can Pons, Ventall Freddy, Albert Guzmán, Marieta Taperia i Les Palmeres. També hi participen Musclarium i l'Avi Agustí en les rutes. Els vins que mariden els menús són de la DO Terra Alta.


L’escamarlà i l’ostra arrissada, protagonistes de les properes Jornades Gastronòmiques de La Ràpita | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...