Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Es presenta el Pla Delta

La Taula de Consens del Delta va presentar ahir a Sant Jaume d’Enveja, les propostes d’actuacions consensuades per agents del territori per a la protecció del delta de l’Ebre, per fer front a la regressió i inundació

Etiquetes   natura entorn, medi ambient, delta ebre, terres ebre, taula consens delta

Publicat el30/1/2020

Es presenta el Pla Delta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Taula de Consens del Delta de l'Ebre va presentar ahir, a l'auditori de Sant Jaume d'Enveja, el Pla Delta, l'informe que analitza la problemàtica d'aquest espai natural davant la regressió i la inundació i fa propostes de millora.

L'acte va estar presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.

El president es va comprometre a actuar al Delta de l'Ebre mitjançant un projecte nacional i prioritari. “Cal actuar entre la urgència i l'emergència, i cal fer-ho sense embuts. El Glòria ens ha donat un primer avís, però si no ens espavilem, potser no hi serem a temps en una propera vegada”, va assenyalar.Venda online productes de la Terra


Per tal de fer front a aquesta realitat, el cap de l'Executiu va manifestar que ara convé que totes les administracions i organismes estatals competents es posin d'acord. I va insistir que des del Govern de la Generalitat “oferim tota la col·laboració per arribar a un compromís amb totes les parts. Cada administració és responsable de les seves competències, però si no abordem el Pla Delta com un projecte de país, entre tots, no ens en sortirem”.

Durant l'acte, que va comptar amb les intervencions de l'alcalde de Sant Jaume d'Enveja, Joan Castor Gonell; el tècnic assessor de la Taula de Consens, Rafa Sánchez; el portaveu de la Taula de Consens, Xavier Curto; i el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, també es va llegir la declaració sobre la protecció del Delta de l'Ebre enfront de la regressió i la inundació i s'ha signat una petició institucional dels ajuntaments i les comunitats de regants a les administracions competents.


Per: Redacció

Foto: Territori i Sostenibiltat

comparteix-ho