Tasta la Cultura de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/16/2022#) AND (caducitat>=#1/16/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Els productes de la Ribera d’Ebre es promocionen a la Fira de Móra la Nova

Els productes riberencs per excel·lència són la fruita dolça (cirera i préssec), oli, olives, vi, mistela, formatge (brossat i altres), mel, pastissets de cabell d’àngel, botifarra i la Cabra Blanca de Rasquera

Etiquetes   Gastronomia, Móra la Nova Ribera Ebre

Publicat el30/10/2017

Els productes de la Ribera d’Ebre es promocionen a la Fira de Móra la Nova | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La 186a edició de la Fira Multisectorial de Móra la Nova s’ha celebrat aquest passat cap de setmana


Un any més el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha estat present a la Fira Multisectorial de Móra la Nova, “un punt de trobada i un gran aparador per als 17 pobles de la nostra comarca”, en paraules de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, durant la inauguració, acompanyada de conselleres comarcals, alcaldes, regidors i una àmplia representació del món associatiu i empresarial de la Ribera. L'encarregat de pregonar aquest any la Fira va ser l'escriptor i periodista Martí Gironell, que va instar als riberencs a mantenir sempre “els peus ben arrelats a la terra”.

Això és precisament el que s'ha volgut transmetre a l'estand de la Fira del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre: els seus orígens. I és que en aquesta edició, l'estand comarcal ha canviat d'ubicació per situar-se a l'interior del pavelló firal i dedicar-se a la promoció dels productes de la Ribera d'Ebre, evocant el passat agrícola i les arrels de la comarca. Els visitants que es van apropar a l'espai firal comarcal es van trobar els 10 productes agroalimentaris que per la seva singularitat respecte a altres territoris, per la seva qualitat o per la seva notorietat formen part dels imprescindibles de la cistella riberenca.

L'objectiu va ser donar a conèixer aquests productes riberencs entre el públic visitant i els mateixos veïns de la comarca, aprofitant les 50.000 persones que aproximadament van passar per la fira aquest cap de setmana, aprofitant a més també per a promocionar els actius entre les persones procedents d'altres territoris, ja que aquesta és una de les cites de referència del sud de Catalunya i les Terres de l'Ebre.


Imprescindibles de la cistella de productes riberencs

Els productes riberencs per excel·lència són la fruita dolça (cirera i préssec), oli, olives, vi, mistela, formatge (brossat i altres), mel, pastissets de cabell d'àngel, botifarra i la Cabra Blanca de Rasquera. Tots ells es van incloure en l'estudi que es va fer inicialment dins del programa Ribera d'Ebre Viva per a la diversificació econòmica de la comarca, i que parlava de les “Potencialitats del sector primari per a la millora de la competitivitat” a la comarca. Ja llavors, l'any 2010, quan es van definir quins són aquests productes autòctons i artesanals de la comarca, l'objectiu era treballar conjuntament amb el sector agroalimentari estratègies que els consolidés de cara al futur, dins les polítiques de Desenvolupament Econòmic del Consell.


Estratègics per a la diversificació econòmica de la comarca

Així, la presència del Consell a la fira d'aquest any també ha volgut donar a conèixer les polítiques de diversificació econòmica, a través del programa Ribera d'Ebre Viva, i més concretament amb els subsectors de més pes en la indústria agroalimentària de la comarca, pel nombre d'empreses i ocupació que generen: la fruita dolça, el vi i l'oli.

El treball del sector públic amb el sector privat dels darrers anys ha permès donar suport a la internacionalització de les empreses de la fruita, consolidant la seva ocupació; s'ha creat un vi propi de la Ribera d'Ebre: la Pocavergonya, que enguany ja està produint la seva tercera anyada; i s'està treballant per presentar en els pròxims mesos un oli gourmet també amb el distintiu de qualitat i denominació d'origen propi de la Ribera d'Ebre.

En aquest sentit, la presidenta del Consell va aprofitar la seva visita a la Fira per refermar el seu compromís per millorar la competitivitat de les empreses agrícoles de la comarca. Per això es continuarà treballant des de les Taules de Treball comarcals, conjuntament amb el sector privat, en l'aposta per consolidar tots els productes agroalimentaris riberencs.


Els productes de la Ribera d’Ebre es promocionen a la Fira de Móra la Nova | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Els visitants van trobar els 10 productes agroalimentaris imprescindibles a la cistella riberenca