MESTRÀLIA, 14a edició Fira de Lutiers. Campredó, 8, 9 i 10 de juliol.

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/26/2022#) AND (caducitat>=#6/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Els beneficis de la marxa nòrdica

El Nordic Walking ens estabilitza el centre de gravetat i ens torna la postura alçada i natural. Ens relaxa les tensions del cos disminuint el dolor i l’estrès. A més l’ús de bastons fa que no generi impacte en les articulacions per el que disminueix el desgast en els ossos augmentant la flexibilitat.

Etiquetes   marxa nordica, senderisme

Nordic Walking o Marxa Nòrdica és un concepte de moviment suau, agradable i eficaç per a tot el cos. Es tracta de caminar amb 2 bastons especials que permeten exercitar a més de les cames, la part superior del cos amb el que es mou el 90% dels músculs enfront del 60% de la marxa sense bastons. 

La marxa nòrdica neix a Finlàndia en els anys 30 quan els corredors de l'equip olímpic de l'esquí de fons, adapten la tècnica d'aquest esport, sense neu, per poder entrenar a l'estiu i poder arribar a l'hivern en millor forma per als Jocs Olímpics.
Per a això, van desenvolupar una tècnica anomenada ALFA 247.

El sedentarisme, l'estrès, l'excés de treball ... fa que adoptem postures incorrectes que provoquen tensions, contractures i en definitiva dolor. Això fa que no caminem correctament i en la majoria dels casos desplacem el nostre centre de gravetat cap endavant. La conseqüència és que provoquem més tensió i bloqueig en coll, espatlles, esquena, pelvis i cames; perdem el balanceig dels braços en caminar i realitzem un mal recolzament dels peus.

En definitiva, la nostra marxa no és tan harmònica, fluïda i equilibrada. El Nordic Walking ens estabilitza el centre de gravetat i ens torna la postura alçada i natural. Ens relaxa les tensions del cos disminuint el dolor i l'estrès. A més l'ús de bastons fa que no generi impacte en les articulacions per el que disminueix el desgast en els ossos augmentant la flexibilitat.


Beneficis de la Marxa Nòrdica

Sistema Cardiovascular

Estimula la circulació sanguínia augmentant la capacitat d'oxigen i millorant el retorn venós amb el que economitza el treball del cor.

Sistema Múscul-esquelètic

Augmenta el consum d'energia perquè activa el 90% de la musculatura (gairebé 600 músculs) enfront del 60% caminant sense bastons. Disminueix la tensió de coll, espatlles i columna eliminant l'estrès i estabilitzant i enfortint el tronc.
Disminueix impacte en les articulacions de tronc, genolls i turmells.

Estimula el sistema immunològic i elimina les hormones d'estrès.

Frena el procés d'envelliment de l'organisme.

Com que és un esport de baixa intensitat, estimula el metabolisme dels greixos amb el que ajuda a perdre pes.

En resum, millora quatre de les cinc qualitats físiques bàsiques:

  • Resistència.
  • Força.
  • Mobilitat.
  • Coordinació.
  • A més és molt divertit perquè es practica a l'aire lliure en qualsevol tipus de pista, terra, asfalt, ciment, gespa, platja, ...


Qui pot practicar la marxa nòrdica?

Tothom perquè és una activitat física de baix impacte tant a nivell cardiovascular, pulmonar com del sistema múscul-esquelètic. És a dir, persones de qualsevol edat, persones amb problemes d'esquena, artrosi, osteoporosi, sobrepès o esportistes com a alternativa en el seu pla d'entrenament. En definitiva qualsevol persona per millorar la seva forma física, força, coordinació, resistència, flexibilitat i la seva salut. 

Per això neix l'ASSOCIACIÓ NORDIC WALKING Mediterrani que difon la pràctica de la marxa nòrdica en totes les seves variants i modalitats com a moviment òptim per a la salut i l'oci.

Si vols millorar la teva salut i la teva vida de manera divertida pots apuntar-te als tallers gratuïts que organitza l'Associació Nordic Walking Mediterrani, on ofereixen una classe teòrico-pràctica per a conèixer aquesta nova modalitat d'activitat física.

Els beneficis de la marxa nòrdica | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Informació i inscripcions a: 


Els beneficis de la marxa nòrdica | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...