Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/16/2022#) AND (caducitat>=#1/16/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

EbreTerra acull una sessió de cuina de la garrofa per promocionar-la entre els restauradors del territori

L’ha organitzat el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (Bemo) i ha anat a càrrec del xef Jaume Biarnés, de la Fundació Alícia

Etiquetes   Gastronomia, Deltebre, Baix Ebre

Publicat el24/10/2017

EbreTerra acull una sessió de cuina de la garrofa per promocionar-la entre els restauradors del territori | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El conreu de la garrofa té una presència notable a les comarques del Baix-Ebre i Montsià


El xef Jaume Biarnés, de la Fundació Alícia, ha fet avui una demostració de la cuina de la garrofa en una sessió organitzada pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (Bemo) a l’espai de cuina d’EbreTerra, a Deltebre. L’objectiu d’aquesta sessió ha estat promocionar i divulgar l’ús d’aquest fruit entre els restauradors del territori amb l’elaboració de diverses receptes culinàries.

L’ús de la farina de garrofa torrada és adient en salses i vinagretes, guisats i estofats, sopes i cremes, arrossos o postres làctics, entre d’altres, segons que ha explicat Jaume Biarnés, que és un dels autors del llibre ’La pastisseria i la cuina de la garrofa’ de la Fundació Alícia, un centre de recerca en cuina que investiga productes i processos culinaris, i que innova i treballa per millorar l’alimentació de les persones.

A l’inici de la sessió divulgativa hi han assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, i el president del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, Ferran Cid, que han saludat els participants.

Enric Roig ha remarcat que "des del Consell Comarcal del Baix Ebre volem contribuir a impulsar l'ús culinari de la garrofa". "Es tracta d’un conreu amb una presència notable a la nostra comarca, el segon de secà després de l’olivera, la revalorització del qual hauria de repercutir positivament en l’economia de la nostra agricultura", ha afegit.

Des de l’espai de cuina d’EbreTerra, el Consell Comarcal del Baix Ebre dóna suport a totes aquelles iniciatives encaminades a promoure, divulgar i potenciar la gastronomia del territori i els nostres productes agrícoles, ramaders i pesquers, com és en aquest cas la garrofa.