Agenda d’activitats juliol a l’Hospitalet de l’Infant

CAT | ES


Disputat el primer canicròs de l'Aldea a la serra de les Veles

La serra de les Veles, entre l’Aldea i Campredó, va ser l’escenari de la primera edició del Canicross de l’Aldea que vam comptar amb una cinquantena de participants. A més també es va disputar una cursa que podria ser l’embrió d’una futura cursa per muntanya. Per acabar d’arrodonir el matí del 24 de desembre també es va fer una marxa popular i cursa infantil.

Etiquetes   activitats outdoor, canicros, cursa muntanya, marxa, aldea, baix ebre, terres ebre

Publicat el28/12/2017

A les acaballes del 2017 es va disputar, el 24 de desembre, la segona prova del 3r Circuit Canicross de les Terres de l'Ebre. Aquest canicròs es va disputar a l'Aldea (Baix Ebre) amb sortida i arribada a les instal·lacions del Pla dels Catalans. Aquesta va ser la primera edició del canicròs d'aquesta població del Baix Ebre organitzat per la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de l'Aldea, que també va organitzar una cursa i una marxa. Totes aquestes activitats van transcórrer per la serra de les Fites que parteix el terme de l'Aldea i Campredó.

Disputat el primer canicròs de l’Aldea a la serra de les Veles | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants del 1r Canicross de l'Aldea


L'Aldea supera amb nota el seu primer canicròs

Amb un matí força fresc, el canicròs va ser el primer d'arrencar. Els 47 participants tenien per endavant un recorregut de 6,5 Km i 150 metres de desnivell positiu acumulat recorrent camins i senders força muntanyencs. En la que va ser la primera edició del canicròs de l'Aldea l'organització i el recorregut van estar a l'alçada de les altres proves del Circuit de les Terres de l'Ebre, amb un recorregut on va haver una mica de tot: asfalt, pistes i senders. Els tres primers classificats, en homes, van ser l'independent Aitor Tomàs Buitrago amb un crono de 0:27:45, Marcel Reymundi (Quirovet) amb 0:27:50 i Josep Geira (CCE La Foradada) amb un temps de 0:28:52; en dones, la guanyadora va ser la Marta Berrocal (Kanstak) amb un temps de 0:33:34, seguida per Clara Bosch (Kiwoko) amb 0:35:04 i Estel Lerín (CE Trail Tarraco) amb 0:36:46.

La propera prova del 3r Circuit Canicross de les Terres de l'Ebre tindrà lloc a Campredó, ja al 2018, el proper 14 de gener.

Disputat el primer canicròs de l’Aldea a la serra de les Veles | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...El primer canicròs de l'Aldea va comptar amb una cinquantena de participants


La cursa, posant la llavor per a una cursa per muntanya

Pel que fa a la cursa, amb 69 participants, va recórrer bona part del circuit del canicròs però amb una mica més de distància, concretament van ser un total de 9 Km i 250 metres de desnivell. El guanyador va ser Lluisma Mas (Club BTT Montbike Amposta) aturant el crono amb 0:35:34, acompanyat al podi per Adam Maijó (Club Atletisme Ascó) amb 0:36:14 i Sergio García (Athletic Track Tarragona) amb 0:36:31. En dones les tres més ràpides van ser Evacris Llobat (Club BTT Montbike Amposta) amb 0:46:54, Alícia Bergadà (Athletic Track Tarragona) amb 0:47:43 i Fermina Garrido (Athletic Track Tarragona) amb un temps de 0:48:08. Aquesta cursa substituïa la ja tradicional Cursa de Sant Silvestre que es corria a L'Aldea els darrers anys que es disputava pel casc urbà i camins asfaltats de la població.

Disputat el primer canicròs de l’Aldea a la serra de les Veles | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de la cursa de l'Aldea per la serra de les Veles


A jutjar pels comentaris dels organitzadors i participants, probablement aquest format de cursa per muntanya, pot mantenir-se els propers anys augmentant en distància i desnivell. Podria haver nascut una nova cursa de trailrunning a les Terres de l'Ebre, però haurem d'esperar-nos una mica per a saber-ho.

Perquè tothom pogués tenir opcions de fer alguna activitat el dia abans de Nadal, també es va fer una marxa popular de 6 Km i cursa infantil de 3 Km.

comparteix-ho