Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES


Descobreix els ocells de la vora del riu i menja't la mona a bord d'una piragua

Arribada la primavera, Enblau torna a organitzar la Mono-piraguada i l’Ornito-piraguada

Etiquetes   turisme, turisme natura, activitats al riu, riu ebre, mora ebre, garcia, benissanet, ribera ebre, terres ebre,

Publicat el6/4/2022

Descobreix els ocells de la vora del riu i menja’t la mona a bord d’una piragua | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Amb l'entrada de la primavera arriba el mes d'abril que com cada any, representa el mes de la cultura, de les lletres i de les arts. I l'empresa de serveis turístics Enblau, s'afegeix a la Primavera Cultural de Móra d'Ebre, programant dos activitats que ens permetran descobrir el riu Ebre des de la vessant més lúdica, però també aprenent molt sobre aquest meravellós entorn natural del nostre territori.

Ens proposen un clàssic de la Setmana Santa: la Mono-piraguada, reservant el Dia de la Mona per compartir aquest fantàstic dolç de la rebosteria tradicional ebrenca amb qui els vulgui acompanyar. Enguany la ruta serà des de Móra d'Ebre fins a Benissanet, i ningú es quedarà sense mona!

Serà el dilluns 18 d'abril i el punt de sortida serà a les 10 del matí des del Club Nàutic de Móra d'Ebre. Amb una durada aproximada de dos hores i mitja, la ruta ens durà a conèixer espectaculars racons del riu Ebre, en un tram sense cap complicació, ideal per qui no ha anat mai en piragua i pels nens més petits. El preu per persona és de 15 euros.

La segona de les activitats serà l'Ornito-piraguada, que tindrà lloc el dissabte 30 d'abril. I és que, cada vegada hi ha més aficionats a l'observació d'ocells i és que és una manera fàcil i assequible per coneixer una part de la natura d'una manera esportiva. Aquest és l'objectiu d'aquesta sortida en piragua: anar a observar els ocells que tenim a la vora de casa, però que ens passen totalment desapercebuts i en sabem ben poca cosa.

Una ruta entre García i Móra d'Ebre que ens portarà per salvatges racóns de l'Ebre, com ara l'illa de Subarrec, i al llarg del qual s'aprofitarà per observar i conèixer les aus que ens anirem trobant. Al final de la sortida, s'anirà a l'Agrobotiga 7 de Ribera on hauran preparat un tast de productes de la Ribera d'Ebre.

Per venir no cal ni nocions de caiac ni coneixements previs d'ornitologia, ja que abans d'embarcar es farà una petita classe d'iniciació al piragüisme i durant la ruta el grup anirà acompanyat d'un monitor de caiac d'Enblau que, a part de vetllar per la seguretat, també es gran coneixedor de les aus i anirà explicant diferents coses de les aus que s'aniran trobant.

La durada de l'activitat és d'aproximadament de 3'5 hores i té un preu de 20 euros per persona.

Aquestes activitats són aptes per a tots els públics i són guiades, per tant no és necessària experiència prèvia.

Més informació i inscripcions al telèfon 665 320 828 i al correu info@enblau.cat


Per: Redacció