TransTerraAlta, una ruta sorprenent

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/3/2021#) AND (caducitat>=#12/3/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Delta Birding Festival omple el delta de l'Ebre d'ornitòlegs i aficionats a la natura

Èxit de convocatòria, amb les activitats i sortides guiades plenes de gom a gom. La fira ornitològica més important del mediterrani s’ha celebrat aquest passat cap de setmana

Etiquetes   natura, ornitologia, delta ebre, amposta

Publicat el24/9/2018

El Delta Birding Festival omple el delta de l’Ebre d’ornitòlegs i aficionats a la natura | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El Delta Birding Festival s'ha celebrat a MónNatura Delta


El delta de l'Ebre ha estat, aquest passat cap de setmana, la capital dels amants i estudiosos dels ocells amb la cinquena edició del Delta Birding Festival. La fira ornitològica més important del mediterrani ha tingut una gran acollida i els els organitzadors s'han mostrat molt satisfets per la resposta de públic , una prova d'això és que les entrades per a les activitats i sortides guiades van quedar esgotades abans de començar el festival, tot i haver doblat l'oferta respecte l'any anterior.

Més d'un centenar de propostes pensades per a totes les edats han omplert la graella del Delta Birding Festival que s'ha celebrat a MónNatura Delta, coorganitzat per Oryx, l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), i la Fundació Catalunya La Pedrera.

Un dels fets destacables del Delta Birding Festival és que continua essent l'únic festival a l'estat espanyol que destina el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l'estudi i la conservació dels ocells i la natura. Enguany la protagonista segueix sent la tórtora euroasiàtica, a la qual l'edició anterior del Festival ja li va destinar 4.000€.

El Delta Birding Festival ha tancat la seva cinquena edició, amb una gran èxit de convocatòria que es repeteix any rere any. Entre els assistents, provinents d'arreu del món, guanyen terreny cada cop més els estrangers.


Cinquena edició amb ponents de renom internacional

Novament al delta de l'Ebre, un dels espais naturals més importants de la Mediterrània Occidental, s'ha ofert un programa d'activitats ampli i atractiu amb conferències, cursos, tallers, concursos, sortides guiades, i moltes altres activitats, acompanyades d'una gran fira de productes i serveis, pensats per als ornitòlegs i per als amants de la natura en general. Els visitants han pogut trobar la millor representació d'estands de marques de binocles i telescopis per a l'observació de la natura, amb més de seixanta expositors; el Festival també ha estat punt de trobada de les marques de material fotogràfic dedicades a la fotografia de natura.

El Delta Birding Festival ha assolit un gran prestigi entre els ornitòlegs per la categoria dels seus participants. Ha comptat amb ponents de la màxima rellevància internacional en el camp de l'ornitologia i la natura. Dos dels convidats més especials ha estat Neil Rettig i Laura Johnson amb el seu documental “Bird of Prey” que explica la història per salvar el rapinyaire més escàs del món, l'àguila menjamones de les Filipines. També amb la presència, per segona vegada al festival, de Killian Mullarney, probablement l'il·lustrador més prestigiós al món en el camp de l'ornitologia. Martin Collinson parlant de tècniques d'ADN, més pròpies del CSI que dels ornitòlegs, per descobrir coses dels ocells que eren impensables fa pocs anys. Mark van Beirs i Jonathan Martínez completen la representació de temes relacionats amb birding mundial. Sense oblidar altres grans ornitòlegs i naturalistes del país com l'especialista en bioacústica Eloïsa Matheu, el reconegut fotògraf Oriol Alamany, la il·lustradora Blanca Martí amb una exposició sobre primats i el prestigiós dibuixant de la natura Toni Llobet.


El Delta Birding Festival omple el delta de l’Ebre d’ornitòlegs i aficionats a la natura | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...4 Camins: lloguer de bicicletes - serveis turístics / Els Muntells - delta de l’Ebre


Fotos Fundació Catalunya La Pedrera