Tivissa, muntanyes d´història

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/21/2022#) AND (caducitat>=#1/21/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Cursa de Panxampla 2018 puja de nivell

Finalitzada la temporada de curses per muntanya de les Terres de l´Ebre ja comença a definir-se el calendari del 2018. Una de les curses destacades del nou calendari serà la Cursa de Panxampla, que inclourà el KM Vertical i la Cursa per muntanya. El KM Vertical estarà inclòs a la Copa Espanyola i a l´Skyrunner Vertical Series, mentre que la Cursa serà puntuable al Circuit de les Terres de l´Ebre i a la Copa de la FEDME de curses en línia.

Etiquetes   cursa per muntanya, km vertical, alfara de carles, baix ebre

Publicat el7/11/2017

A poc més d'un mes per acabar l'any i, al suspendre's la Cursa de les Roques d'Horta de Sant Joan, la temporada de curses per muntanya a les Terres de l'Ebre del 2017 ja ha acabat. Aquests dies s'està definint el calendari del Circuit de Curses per muntanya del 2018 del que ja es van sabent les dates d'algunes curses que van anunciant-ho a les seves xarxes socials i webs.

Entre les curses per muntanya del 2018 destacarà la que se celebrarà a Alfara de Carles (Baix Ebre) al mes de maig, perquè si al 2017 els alfarencs ja van presentar importants novetats, quan van apostar per fer la Marató de Panxampla i el Km vertical d'Alfara, el 2018 encara es presenta més ambiciós. En aquell moment, maig de 2017, ja s'especulava en que podrien fer un salt important; prova d'això va ser la presència d'àrbitres de la FEDME que van supervisar des d'aspectes organitzatius fins als recorreguts de totes dues proves. El resultat del treball de l'organització, amb el suport de l'Ajuntament, i de la supervisió de la FEDME, ha estat la inclusió de totes dues proves en les respectives Copes de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada.

La Cursa de Panxampla 2018 puja de nivell | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Participants de la Marató de Panxampla (14/5/2017)Salt qualitatiu i nivell internacional

Al 2018, Alfara de Carles acollirà el dissabte 5 de maig el Km Vertical i l'endemà, el diumenge 6, la novena edició de seva cursa per muntanya, batejada amb el nom de «Panxampla» el sobrenom de Joan Pujol Fontanet considerat, segons qui en parla, un bandoler, aventurer o fugitiu, nascut a la població i que va viure als Ports, escenari de totes dues proves.

El KM vertical, entre la mateixa població d'Alfara de Carles i el cim de l'Espina (1.165 m), tindrà una distància de 5,1 Km i 920 metres de desnivell positiu, estarà inclòs dins de la Copa España de curses verticals i també dins de l'Skyrunner Vertical Series. La Copa España està organitzada per la FEDME (federació espanyola) que al 2018 comptarà amb quatre proves, que començarà amb la d'Alfara; la seguirà el 2 de juny l'altre KM vertical ebrenc com és el de Roquetes entre la Caramella i Caro; la tercera prova serà a Vilaller i tancarà la Copa el KMV de Canfranc.
El KM Vertical d'Alfara, tot i la seva joventut (la del 2018 serà la segona edició), apunta ben alt perquè també estarà dins de l'Skyrunner Vertical Series un circuit de curses verticals que es disputa entre Espanya, Andorra i Portugal. Amb el calendari, encara no tancat, al KM vertical d'Alfara l’acompanyaran el KV Zegama (Euskadi) i el Vilaller Vertical Race (Alta Ribagorça). El fet d'estar dins d'aquests 2 circuits de ben segur portarà a molts corredors de nivell internacional a córrer pel Parc Natural dels Ports, i serà un al·licient més perquè els corredors i corredores de l'Ebre i comarques veïnes s'apuntin per a compartir quilòmetres i desnivell.

La Cursa de Panxampla 2018 puja de nivell | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Pol Vilà, guanyador del 1r Km Vertical d’Alfara (13/5/2017)


La 9a Cursa de Panxampla, dins la Copa Espanya de la FEDME

La Cursa de Panxampla, que es disputarà el 6 de maig, a més de ser puntuable per a l'11è Circuit de les Terres de l'Ebre estarà inclosa dins la Copa d'Espanya de curses per muntanya de la FEDME. La d'Alfara serà la tercera prova de la Copa, després de les que s'hauran disputat a Alhaurín el Grande (Màlaga) i a Jerte (Cáceres); després de Panxampla vindran les curses de Zumaia (Guipúzcoa) i Vistabella (Castelló). Pel que fa al recorregut de la 9a Cursa de Panxampla, serà molt paregut a la marató per muntanya del 2017, amb alguna variació al tram final per tal d'adaptar-se a les demandes de la FEDME per deixar-la en “només” 36 Km o 3.000 metres positius. Amb sortida i arribada al mateix poble es passarà per llocs tan reconeguts dels Ports com el coll de la Creu, el barranc de la Conca, el Carrascot dels Castelassos, la Vall Cervera, la carretera de Caro, la Barcina, el coll del Vicari, el cim de Caro (1.447 m), els Pous de la Neu, els erms de «La Gossos», el Toscà, la cova dels Adells, les Rases del Maraco i l'Espina des d'on es baixarà a Alfara fent el mateix recorregut que el KM vertical del dia abans però, clar, de baixada.

La Cursa de Panxampla 2018 puja de nivell | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Sortida de la Marató de Panxampla (14/5/2017)


Si el KM vertical d'Alfara tindrà molt de nivell esportiu estatal i internacional per estar dins dels circuits Skyrunner Vertical Series i la Copa de la FEDME, la Cursa de Panxampla no es quedarà curta ja que formar part de la Copa España de curses per muntanya en línia també portarà molts corredors de fora de les Terres de l'Ebre que se sumaran als habituals del Circuit ebrenc per a trepitjar i descobrir el territori d'en Panxampla. Dos al·licients per a la més que previsible alta participació d'esportistes i també de públic que de ben segur acudiran a animar als de casa i també als vinguts de fora. La cita serà el 5 i 6 de maig de 2018.