Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Cuesta i Colomé guanyen el 8è Km Vertical de Roquetes més dur i exigent

Després de més de 2 mesos de pausa en les curses per muntanya a les Terres de l’Ebre, va tornar la competició amb el 8è Km Vertical de Roquetes, per un circuit amb novetats que el van fer més dur i exigent que mai. Jonatan Cuesta i Gemma Colomé van ser els guanyadors absoluts.

Etiquetes   km vertical, roquetes, els ports, curses muntanya, circuitebre, baix ebre, terres ebre

Publicat el29/8/2017

Amb la cancel·lació de la Cursa de l'Airosa del Mas de Barberans, el Km Vertical de Roquetes ha estat la única cursa per muntanya del Circuit de les Terres de l'Ebre del mes d'agost, la qual cosa ha fet que els habituals del Circuit hagin tingut una pausa de més de 2 mesos des de la darrera prova.

El dissabte 26 d'agost va ser el dia triat per Trail Roquetes per a dues activitats que sempre van lligades: pel matí l'ExpoTrail i, per la tarda, el KM Vertical. L'ExpoTrail és una petita fira de productes i serveis relacionats amb les curses per muntanya que, com l'any passat, va fer-se al pati dels Til·lers. Aquest lloc també va ser el centre neuràlgic del Km Vertical per on van passar els més de 160 inscrits al Km Vertical a recollir el dorsal i la bossa del corredor, on van dinar, sopar i on es va fer l'entrega de premis.

Cuesta i Colomé guanyen el 8è Km Vertical de Roquetes més dur i exigent | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Jonatan Cuesta, guanyador absolut del 8è Km Vertical de Roquetes Caramella-Caro


El Km Vertical de Roquetes, que amb aquesta arribava a la vuitena edició, enguany formava part de la Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC i presentava importants canvis en el recorregut, sobretot a la part inicial. Com en totes les edicions la sortida era des de la casa de Carvallo (296 m), al barranc de la Caramella i l'arribada al cim de Mont Caro (1.442 m), per tant es mantenia el desnivell positiu acumulat dels anys anteriors amb 1.360 metres, però enguany es va retallar la distància en gairebé 1 Km, quedant en 5,6 Km, cosa que va fer encara més dura la cursa.

Després del trasllat en autobús dels corredors des de Roquetes fins a la zona de la Caramella, a partir de 16:15 hores es va anar donant la sortida individualment cada 30 segons, per evitar taps en els primers metres del recorregut. A la duresa de la prova se li va afegir una alta xafogor a la part més baixa de l'itinerari, que contrastava amb els núvols a mesura que s'anava guanyant alçada, que van deixar una ambient força fresc i una visibilitat reduïda al cim de Caro.

Cuesta i Colomé guanyen el 8è Km Vertical de Roquetes més dur i exigent | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Gemma Colomé guanyadora, per tercer any consecutiu del Km Vertical de Roquetes.


En homes, els tres més ràpids van baixar de l'hora, encapçalats per Jonatan Cuesta (Centre Excursionista Refalgarí) amb un temps de 0:56:27, el van acompanyar al podi final Lluisma Mas (BTT Montbike Amposta) amb un crono de 0:56:59 i, en tercera posició, Pol Vila (Club Esportiu L'Areny) amb un temps de 0:59:31. En dones la guanyadora va ser, per tercer any consecutiu, Gemma Colomé (Club Atletisme Terres de l'Ebre) amb 1:11:04, seguida per Sílvia Zúñiga (AE Ekke Lleida) amb 1:15:18, i Maria Beltran (Team Flowers) amb un temps de 1:16:51.

Cuesta i Colomé guanyen el 8è Km Vertical de Roquetes més dur i exigent | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants del Km Vertical de Roquetes (26/8/2017)


Després del KM Vertical de Roquetes, que ha estat la desena prova del Circuit ebrenc i a manca de la classificació oficial, els líders absoluts masculí i femení continuen sent els corredors del Club BTT Montbike d'Amposta, Lluisma Mas i Eva Cris Llobat.

Passat l'estiu, el Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre empren la fase final amb les 5 darreres proves. La propera serà el dilluns 11 de setembre a Falset; a l'octubre es disputaran dues curses, la d'Ulldecona el dia 8; i la de Móra d'Ebre, el dia 22; i tancarà el calendari del 2017 la cursa de les Roques d'Horta de Sant Joan, que ha canviat el dia previst inicialment pel 12 de novembre.


Enllaços relacionats: