20a Fira Gastronòmica de la Sénia. 4 i 5 de maig de 2024

CAT | ES


Els cossos policials fan controls informatius per conscienciar els visitants d’un ús sostenible i respectuós del delta

Els agents recorden que està prohibit pernoctar i acampar a la zona del Parc Natural del Delta de l’Ebre

Etiquetes   turisme, turisme responsable, entorn, natura, delta ebre, parc natural delta ebre

Publicat el21/6/2021

Els cossos policials fan controls informatius per conscienciar els visitants d’un ús sostenible i respectuós del delta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha engegat aquest dissabte una campanya de sensibilització per informar els visitants sobre l’ordenació de l’ús públic d’aquest paratge. Davant de les aglomeracions viscudes per Setmana Santa i l’estiu passat en aquest entorn, es vol conscienciar de la importància de compatibilitzar la preservació dels espais naturals amb un turisme sostenible. "És una regulació necessària en un espai tan sensible com el delta,", ha manifestat el director del parc natural, Francesc Vidal. Els cossos de seguretat, en un operatiu conjunt, han establert cinc punts informatius al Baix Ebre i Montsià, en els quals han recordat que no es pot pernoctar ni acampar al parc natural.

Fins a mig matí d'aquest dissabte, més de 150 vehicles havien passat pel punt informatiu establert a l'entrada de la platja del Trabucador. Els agents de la Policia local, dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil, conjuntament amb els Agents Rurals, han informat els conductors sobre el fet que no es pot ni acampar ni pernoctar als espais del parc natural del delta. També els han explicat quines són les zones habilitades per aparcar-hi i han repartit fulletons informatius.

Volem conscienciar que entre tots hem de tenir un turisme sostenible, de respecte al medi ambient, perquè no es malmeti aquest espai privilegiat”, ha expressat el sergent i sotscap de l'àrea bàsica dels Mossos d'Esquadra al Montsià, Guillem Roig. Segons l'agent, la resposta ciutadana ha estat “bona” i ha explicat que els conductors agraeixen la informació rebuda.

Així mateix, el responsable policial ha destacat que durant la campanya de sensibilització no sancionaran els visitants. Amb tot, Roig ha indicat que poden denunciar aquelles persones que no compleixin amb les normatives vigents. “La llei de Costes o de Medi Natural permeten sancionar conductes inapropiades, però avui estem aquí per informar i conscienciar”, ha concretat.

Per la seva banda, el director del parc natural, Francesc Vidal, ha recalcat les mesures acordades en la Comissió de treball sobre platges del Delta, entre les quals destaquen la regulació de la circulació i la creació d'aparcaments, la millora de la senyalització, la presència d’agents cívics i el control de la pernoctació, entre d'altres.

Tradicionalment les platges del delta han estat unes platges salvatges, malauradament cada vegada hi ha més l’afluència de visitants; i això provoca un impacte sobre el medi natural, sobre la vegetació i a les zones de nidificació”, ha lamentat. Per aquest motiu, ha justificat la regulació dels usos d'aquest espai natural.

A tall d'exemple, es reforçarà la protecció a les zones de nidificació d'ocells de la Punta del Fangar, l’illa de Buda i el Garxal, amb la presència d’agents cívics que alertaran de la necessitat de respectar l’entorn. Pel que fa a les platges de Migjorn i de l’Eucaliptus, es regularà l’aparcament amb pals i cordes per protegir-ne la vegetació.

A Deltebre, s'habilitaran aparcaments de pagament a les platges de la Marquesa i la Bassa de l’Arena. Deixar-hi el cotxe o l’autocaravana tindrà un cost de quatre euros durant cinc hores i de vuit durant tota la jornada. Els veïns del municipi que paguin l’import de circulació quedaran exclosos del pagament.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho