Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/28/2022#) AND (caducitat>=#1/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El COPATE s'adhereix a la Taula de Consens pel Delta

El Copate ja va decidir al desembre sumar-se a la iniciativa dels ajuntaments deltaics i les comunitats de regants

Etiquetes   natura entorn, medi ambient, temporal, llevantada, terres ebre, delta ebre, canvi climatic

Publicat el24/1/2020

El COPATE s’adhereix a la Taula de Consens pel Delta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha aprovat adherir-se a la Taula de Consens pel Delta, integrada pels ajuntaments del delta de l'Ebre i les comunitats de regants amb l'objectiu de consensuar un pla d'actuació per frenar la regressió del Delta. Una adhesió que es farà efectiva en la pròxima reunió de la Taula de Consens, prevista per la setmana vinent. “Per primera vegada es planteja una resposta unitària i tècnica a una problemàtica que, fins ara, no hem estat capaços d'abordar”, ha manifestat el president del Copate, Joan Alginet. Una resposta que arriba just en un moment de màxima fragilitat pel Delta per l'impacte del temporal Gloria.4 Camins: lloguer de bicicletes - serveis turístics / Els Muntells - delta de l’Ebre


El Copate ja va decidir al desembre sumar-se a la iniciativa dels ajuntaments deltaics i les comunitats de regants. “És una iniciativa potent que necessita la complicitat del màxim d'actors possible del territori i, tenint en compte, que el Copate és un consorci que fa trenta anys que desenvolupa polítiques ambientals hem de ser-hi”, ha dit Alginet. En aquest sentit, el Copate oferirà el seu suport i assessorament a la Taula de Consens pel Delta. “No és una qüestió només d'ajuntaments o institucions competents, sinó que tots els organismes amb sensibilitat ambiental i compromís amb el Delta hem de ser-hi presents”, ha conclòs el president del Copate.

La Taula de Consens pel Delta està formada pels ajuntaments de Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Camarles, l'Ampolla, l'Aldea, la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l'Ebre i la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre. Aquesta Taula sol·licitarà a les diferents administracions un pla de protecció pel Delta.


Per: Redacció

Foto: Cedida