Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


El COPATE fa un seguiment de la població de mosquit tigre a l'Ebre

Pràcticament s’ha detectat la presència de mosquit tigre a tots els municipis ebrencs

Etiquetes   natura entorn, espècies invasores, delta ebre, terres ebre

Publicat el16/9/2020

El COPATE fa un seguiment de la població de mosquit tigre a l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Exemplar de mosquit tigre


El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) fa un seguiment de la població de mosquit tigre a les Terres de l'Ebre, una actuació que forma part del protocol contra les arbovirosis transmeses per mosquits a Catalunya del departament de Salut. Concretament, els tècnics del COPATE, juntament amb els agents rurals, han establert un seguit de paranys d'oviposició amb l'objectiu de detectar la presència o absència de l'espècie.

Els treballs de seguiment de la població de mosquit tigre es mantindran fins al mes de novembre, quan l'activitat de l'espècie s'atura. Pràcticament s'ha detectat la presència de mosquit tigre a tots els municipis ebrencs. Actualment el COPATE duu a terme una prova pilot amb tractaments contra les larves de mosquit de tigre en espais públics a Alcanar, la Ràpita, la Sénia i Ulldecona.

Pel que fa al protocol per a la vigilància i el control de les arbovirosis transmeses per mosquits, posa l'accent en la prevenció davant la detecció de casos importats d'infecció per virus de Zika, Chikungunya o Dengue i la presència de mosquits adults actius. El mosquit tigre és un vector transmissor d'aquests virus.

Enguany, el COPATE ha posat en marxa una campanya de conscienciació ciutadana per controlar la població de mosquit tigre, un insecte que és present a les Terres de l'Ebre des del 2010. Un 80% de les larves de mosquit tigre es desenvolupen a les llars de la població, per això és important que la ciutadania elimine els bassals d'aigua acumulada i no deixe recipients amb aigua a les terrasses i balcons.


Per: Redacció

Foto: Pixabay

comparteix-ho