Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/19/2022#) AND (caducitat>=#1/19/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El COPATE començarà dilluns el tractament per combatre les larves de mosquits als arrossars

Fins a mitjans d’agost, el COPATE durà a terme dos tractaments més als arrossars, uns tractaments que s’afegeixen als que realitza en espais naturals per tal de controlar la població de mosquit al Delta

Etiquetes   natura, entorn, mosquits, delta ebre, terres ebre

Publicat el26/6/2020

El COPATE començarà dilluns el tractament per combatre les larves de mosquits als arrossars | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El primer tractament es farà el dilluns 29 de juny


El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) realitzarà dilluns 29 de juny el primer tractament dirigit a les larves de mosquits que es desenvolupen als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i urbanitzats del delta de l'Ebre. La previsió és que aquest tractament s'allargue durant tota la setmana, en funció de la climatologia. Fins a mitjans d'agost, el COPATE durà a terme dos tractaments més als arrossars, uns tractaments que s'afegeixen als que realitza en espais naturals per tal de controlar la població de mosquit al Delta.

El tractament s'iniciarà a l'hemidelta esquerre, a les zones de l'Ampolla-Camarles, l'Aldea, Deltebre i Riumar, per passar després a l'hemidelta dret, on s'actuarà a les zones d'Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d'Enveja, els Muntells i Sant Carles de la Ràpita. En total, es tractaran 2.100 hectàrees d'arrossar.

Aquests tractaments es financen amb les aportacions dels ajuntaments del delta de l'Ebre, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i la Generalitat de Catalunya, i compten amb la supervisió del departament de Salut. Uns tractaments que fa més de 25 anys que es duen a terme, primer a càrrec del CODE i ara del COPATE. “Contribuïm a rebaixar la població de mosquit al Delta utilitzant les metodologies més puntures però també més respectuoses amb l'alt valor ecològic que té el nostre territori”, ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet.


Per: Redacció

Foto: Cedida