Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/21/2022#) AND (caducitat>=#1/21/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Consell Comarcal de la Terra Alta presenta un seguit d'inversions per a reactivar el sector turístic a la comarca

Per donar difusió a totes les propostes turístiques de la Terra Alta també es treballa en la renovació de la pàgina web que unificarà tots els actius turístics que ofereix la comarca

Etiquetes   turisme, enoturisme, oleoturisme, via verda, terra alta, terres ebre

Publicat el10/12/2020

El Consell Comarcal de la Terra Alta presenta un seguit d’inversions per a reactivar el sector turístic a la comarca | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Antiga estació de Bot, a la Via Verda


El Consell Comarcal de la Terra Alta ha presentat un conjunt de projectes que, conjuntament amb els que s'han anat desenvolupant al llarg d'aquest 2020, han de contribuir a la reactivació del sector turístic a la comarca.

En el marc dels plans de reactivació econòmica del SOC, el Consell Comarcal ha contractat dos tècnics, un del sector turístic i un altre del sector agroalimentari, que treballaran de forma conjunta el turisme basat en el producte local i agroalimentari. De forma paral·lela, també s'ha contractat un assessor empresarial que l'ens destina al sector energètic i s'han posat en marxa els projectes que, a través de la subvenció de 100.000 euros rebuda de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE) que es va anunciar el passat dilluns, serviran per a reactivar l'economia de la comarca.

L'ajut es destinarà al manteniment de la Via Verda (es millorarà la il·luminació, reasfaltarà un túnel, es col·locaran comptadors d'usuaris i es reposaran algunes baranes). S'instal·laran selfies en indrets d'interès turístic de la Terra Alta, amb l'objectiu és que els usuaris facin ús d'aquests 14 pals per fer fotografies que es posaran a la seva disposició i es converteixin en prescriptors de la destinació turística mitjançant el fet de compartir aquestes imatges a les xarxes socials.

Està prevista la finalització del projecte senderista de la Terra Alta. Amb suport del Consorci d'Iniciatives Socioeconòmiques, s'han inventariat més de trenta propostes senderistes i s'han creat nous itineraris relacionats amb els paisatges agraris de la comarca, especialment els que fan referència a l'oli i al vi. L'empresa Terra Roja ha estat l'encarregada de crear sis rutes, tres destinades al públic familiar i tres més per a un públic iniciat que, seguint també les petjades de l'oleoturisme i enoturisme, estan vinculades al paisatge i als patrimonis natural, cultural i etnològic, així com també a la memòria històrica. D'aquesta manera, i amb que es planificarà en breu a Vilalba dels Arcs, la Terra Alta comptarà a partir d'ara amb rutes senderistes en cadascun dels pobles de la comarca.


Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta


En l'àmbit agroalimentari, l'ajut de l'IDECE també per a promocionar el producte agroalimentari que s'elabora i es produeix a la Terra Alta per donar visibilitat a productors i productes que elaboren. Es crearà també una pàgina web de fer-ne difusió. Està previst finançar una segona onada d'anuncis de la DO del vi Terra Alta a TV3. Es promocionarà l'oli de la Terra Alta amb la creació d'un banc d'imatges i càpsules de vídeo promocionals del món de l'oli destinats a ser difosos a través de les xarxes socials. També es realitzarà un espot televisiu que s'emetrà per TV3 durant el primer trimestre de l'any 2021.

Per donar difusió a totes les propostes turístiques de la Terra Alta, el Consell Comarcal també ha anunciat que, emmarcat en els pressupostos d'aquest any, treballa en la renovació de la pàgina web que unificarà tots els actius turístics i totes les propostes turístiques que ofereix la comarca.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu