Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


El Consell Comarcal de la Terra Alta posa en marxa diferents actuacions per dinamitzar el sector turístic

L’ens comarcal remodela diferents taules de treball del sector per consensuar propostes de desenvolupament

Etiquetes   turisme, turisme familiar, turisme rural, turisme natura, terra alta

Publicat el10/2/2021

El Consell Comarcal de la Terra Alta posa en marxa diferents actuacions per dinamitzar el sector turístic | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Panoràmica d’Horta de Sant Joan des del Convent de Sant Salvador


El Consell Comarcal de la Terra Alta ha posat en marxa diferents actuacions que serviran per dinamitzar el sector turístic de la comarca consistents en la creació i remodelació de diferents taules de treball del sector. Per una banda, s'ha reestructurat el grup de treball en turisme, que ara compta amb una representació més plural dels diferents agents implicats en el desenvolupament turístic comarcal. La taula la constitueixen representants del Consell Comarcal, de l'Associació Turisme Rural Terra Alta, de l'associació d'hoteleria, el COMEBE, la DOP Oli Terra Alta, la DO Terra Alta, el Parc Natural dels Ports, grup informadors turístics comarcals, representants d'entitats de memòria històrica i representants d'empreses d'oleoturisme i de turisme actiu i de natura. L'objectiu d'aquesta taula és generar i consensuar propostes per al desenvolupament turístic de la comarca en un moment en què es preveu un creixement de les destinacions turístiques com la Terra Alta, basades en una oferta de turisme de contacte amb la natura i en espais oberts.

Tanmateix, el Consell Comarcal també ha començat diverses reunions de treball amb els diferents tècnics encarregats de donar informació turística als visitants de la comarca. Aquestes reunions pretenen ser un punt de trobada per posar en comú tots aquells aspectes que afecten les persones encarregades de donar la informació als visitants que arriben a la Terra Alta. L'objectiu és crear sinergies entre les diferents oficines d'informació i establir actuacions complementàries a les que realitzen aquests punts d'informació.

Per altra banda, també s'ha establert el fet de mantenir contactes periòdics amb els regidors de turisme dels diferents municipis terraltins amb l'objectiu de traslladar les propostes i inquietuds del sector que poden afectar diferents municipis. D'aquesta manera, també es coneixeran aquells aspectes que els consistoris treballin a nivell turístic amb la finalitat de presentar una oferta unificada de la destinació. En aquest aspecte, s'han tractat qüestions relatives a l'oferta senderista pels diferents municipis de la comarca i s'han escoltat projectes i propostes, que des de l'àmbit municipal, es volen tirar endavant a la mateixa destinació.

La voluntat del Consell Comarcal és la de mantenir aquestes taules de treball amb trobades periòdiques per tal de poder copsar les necessitats del sector i plantejar actuacions que hi donin resposta per tal d'enfortir la Terra Alta com a destinació turística.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho