butlletí EbreActiu

CAT | ES


Els Centres de visitants i Punts d'informació del Parc Natural dels Ports obren al públic aquest cap de setmana

Els edificis s’han adaptat amb les degudes mesures de seguretat. En tots els equipaments s’hi haurà d’accedir amb mascareta quirúrgica i mantenir els dos metres de distància entre persones

Etiquetes   entorn, parc natural ports

Publicat el19/6/2020

Els Centres de visitants i Punts d’informació del Parc Natural dels Ports obren al públic aquest cap de setmana | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Les rases de Maraco des del Toscar


Els Centres de visitants i Punts d'informació del Parc Natural dels Ports obren al públic aquest cap de setmana. Aquests equipaments, ubicats en diferents municipis de l'àmbit del Parc, s'han adaptat per rebre visitants i turistes amb protocols específics i mesures preventives per la COVID-19. Es prioritzarà l'ús obligatori de mascareta quirúrgica, la higiene de mans amb gel hidroalcohòlic, la neteja més freqüent de les instal·lacions i l'establiment de distàncies de seguretat entre persones.

A causa de la situació excepcional per la COVID-19, inicien la campanya turística de 2020 uns mesos més tard del que estava previst. Quan tota Catalunya haurà entrat a la Fase 3 i serà possible la mobilitat per tot el país, dissabte 20 de juny obriran tots els equipaments per acollir i orientar els visitants que vulguin gaudir del Parc.

Amb l'objectiu de garantir la seguretat i la tranquil·litat de tothom i propiciar així una bona experiència de visita, tant els centres de visitants del Parc com els punts d'informació disposen de plans de contingència específics que recullen les pautes a seguir tant pel personal informador com per les persones visitants. Aquest document es modificarà i actualitzarà d'acord amb el desenvolupament de les fases de la desescalada.


Els Centres de visitants i Punts d’informació del Parc Natural dels Ports obren al públic aquest cap de setmana | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Les restes del castell de Carles i al fons, la Moleta d'Alfara


Els edificis s'han adaptat amb les degudes mesures de seguretat. En tots els equipaments s'hi haurà d'accedir amb mascareta quirúrgica (excepte en els casos justificats) i mantenir els dos metres de distància entre persones. Hi haurà gel hidroalcohòlic per a la higiene de mans a disposició del públic. S'han instal·lat panells de metacrilat als taulells d'atenció, s'ha reduït l'aforament, s'ha dissenyat la circulació òptima i controlada de persones entre els diferents espais, s'ha col·locat senyalització i infografies i s'ha intensificat la neteja, entre altres mesures.

Per prevenció, no hi haurà materials de lliure consulta i accés. La persona informadora lliurarà els mapes i tríptics en paper més adients per a cada visita. Per evitar riscos, en cap cas no s'acceptarà el retorn de material lliurat i s'aconsellarà sempre la descàrrega dels documents en PDF des del web, a l'apartat Informació per al visitant.

Al Parc, hi ha 28 itineraris senyalitzats que recorren uns 160 km. Abans d'endinsar-vos al Parc Natural dels Ports us recomanem visitar els pobles i adreçar-vos a algun dels centres de visitants i punts d'informació per poder planificar millor la visita i gaudir-la al màxim. Consulteu el nou fulletó desplegable que indica les dades de contacte i serveis en cada un. Els horaris d'obertura s'aniran ampliant progressivament; els trobareu actualitzats al web del Parc, a l'apartat Seu i Centres.

Cal tenir en compte que, degut al temps d'inactivitat de la brigada de manteniment durant el període de confinament, el Parc no pot garantir que tots els itineraris o equipaments existents a l'interior de l'espai estiguin en perfectes condicions. Si detecteu qualsevol incidència, agrairem que ens ho feu saber.


Per: Redacció

Fotos: EbreActiu

comparteix-ho