Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/21/2022#) AND (caducitat>=#1/21/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Centre d'Interpretació del bosc de ribera d'Aldover

Un espai molt interessant per a conèixer la conca hidrogràfica de l’Ebre, el seu cicle de l’aigua, la biodiversitat que hi predomina i les xarxes tròfiques corresponents.

Etiquetes   natura, equipaments, aldover, baix ebre, riu ebre

Publicat el10/4/2015

El Centre d’Interpretació del bosc de ribera d’Aldover | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...El municipi d'Aldover allotja un espai molt interessant per als amants de la natura i en especial del riu Ebre: el Centre d'Interpretació del bosc de ribera.

Situat a la sortida del poble, abans d'arribar al bosc de ribera i a la platja fluvial, el Centre acull dues exposicions permanents de temàtiques diferents, però que es relaciones entre elles.

La primera tracta sobre el bosc de ribera i dóna a conèixer la conca hidrogràfica de l'Ebre, el seu cicle de l'aigua, la biodiversitat que hi predomina i les xarxes tròfiques corresponents. Durant la visita es pot gaudir d'un itinerari que endinsa el visitant als diferents tipus de bosc: l'albereda, la salzeda o el tamarigar, on es pot veure i escoltar algun dels seus habitants més comuns.

La segona de les exposicions, Aldover en el temps, està dedicada a la recopilació feta durant la dècada dels 80 d'una de les col·leccions més importants amb materials lítics de les Terres de l'Ebre.

El Centre d’Interpretació del bosc de ribera d’Aldover | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...A més a més, el Centre organitza al llarg de l'any diferents activitats i tallers on grans i petits poden gaudir d'una sèrie d'activitats educatives amb l'objectiu de dinamitzar el pas del visitant pel Centre fent-lo participar i fer que tothom s'ho passi el millor possible adquirint coneixements addicionals de l'entorn que ens rodeja.

L'Aula de natura organitza tallers per muntar caixes niu, per identificar espècies vegetals i reforestacions per a millorar els espais verds urbans i naturals. Amb el taller de rastreig es vol aproximar la fauna del bosc de ribera a qualsevol persona que tingui dificultat per observar els diferents animals que freqüenten les lleres dels boscos de ribera.

L'Aula d'arqueologia acull un taller de ceràmica experimental on es pot crear un recipient amb argila, posant en pràctica algunes de les tècniques que empraven els nostres avantpassats del Neolític.

Aquests tallers es dirigeixen a alumnes d'Educació Primària (Cicle Mig i Superior), Educació Secundària i Batxillerat. També per escoles d'adults, casals d'estiu, centres cívics, grups i famílies, treballadors d'empreses, etc.

En aquest enllaç trobareu els horaris d'obertura del Centre i podreu concertar visites i demanar més informació.

El Centre d’Interpretació del bosc de ribera d’Aldover | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Textos i fotos: Centre d'Interpretació del Bosc de Ribera d'Aldover