Vermut Live Music, del 12 al 15 d’octubre a l’Hospitalet de l’Infant

CAT | ES


El Castell de Falset - Museu Comarcal rep més de 2.500 visitants durant els primers mesos d'obertura

L’equipament és obert al públic els matins i tardes del dilluns, dijous, divendres i dissabte, i el matí de diumenge

Etiquetes   turisme, falset, priorat

Publicat el14/1/2019

El Castell de Falset - Museu Comarcal rep més de 2.500 visitants durant els primers mesos d’obertura | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Imatge de l'entrada al  Castell- Museu. Foto: Ajuntament de Falset


El nou Castell de Falset - Museu Comarcal, inaugurat el setembre, ha tancat l'any 2018 amb més de 2.500 visites. En aquests 4 mesos d'obertura, la proposta amena i immersiva de descoberta històrica i cultural del territori que s'hi presenta s'ha convertit en un dels grans atractius de la població.

Més de la meitat del públic (57%) que ha visitat el Museu Comarcal provenia de Catalunya, majoritàriament de l'àrea metropolitana de Barcelona, tot i que també han descobert el nou equipament nombrosos visitants de les comarques tarragonines i, en menor mesura, de Girona i Lleida.

A banda d'aquests visitants, també ha estat notable l'afluència de veïns de Falset (25%) i el Priorat (6%), els quals no gaudien d'un museu patrimonial de caràcter local i comarcal des de l'any 1990, quan l'antic museu va tancar al públic (tot i que fins al 2003 s'hi van fer algunes visites escolars a petició de la comunitat educativa). També cal destacar les visites de turistes de la resta de l'Estat i del món, que han superat les 300.

Amb l'arrencada d'any, i entre altres objectius, el Castell de Falset - Museu Comarcal posarà el focus en la comunitat educativa del Priorat. El propòsit és obrir les portes a les escoles de la comarca perquè descobreixin aquest nou equipament i hi puguin dur a terme activitats pedagògiques.DOS PEDRES FONTCALDA. GASTROESPAI - Gandesa (Terra Alta)


Un viatge dels orígens al present

Les sales expositives que es poden veure actualment, corresponen a la primera fase del projecte museístic. En concret, estan dedicades a la mort a prehistòria; el plom i el comerç marítim en temps dels ibers i els romans; el naixement de Falset i l'edat mitjana, i els temps de guerra en època moderna. A banda, en aquests primers mesos d'obertura, s'hi ha emplaçat l'exposició temporal que repassa la història del Museu, des dels seus orígens, amb figures com Salvador Estrem i Fa, i fins al nou Castell de Falset - Museu Comarcal.

De l'obertura d'aquest nou espai museístic se n'han fet ressò diversos mitjans, els quals n'han destacat que “els interactius i altres elements museogràfics permeten, al llarg de la visita, tot un seguit d'experiències sensorials i viscudes, com ara escoltar els sons d'un camp de batalla o comprovar (amb un trabuc a la mà) com de pesants eren les armes antigues”. També han explicat que “l'evolució de Falset al llarg dels segles i les guerres que han colpit el país són altres dels elements als quals es presenta atenció en el museu”.

El Castell de Falset - Museu Comarcal és obert al públic els matins i tardes del dilluns, dijous, divendres i dissabte, i el matí de diumenge. A banda de la visita, també s'hi poden adquirir diversos productes de marxandatge relacionats amb el museu i el castell, com el llibre infantil sobre la reina Elionor de Prades.


El Castell de Falset - Museu Comarcal rep més de 2.500 visitants durant els primers mesos d’obertura | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Ànfores de l'època dels fenicis. Foto: Ajuntament de Falset