9a Festa dels Menuts a Mónnatura Delta de l’Ebre. 3 i 4 de juny 2023

CAT | ES


Campredó dedica les Jornades del Patrimoni 2022 al pintor local Francesc Llop

La jornada s’ha articulat a redós d’una ruta extensa pels espais artístics més representatius de la població, els quals s’han volgut vincular amb el pintor homenatjat

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, jornades, patrimoni, campredo, baix ebre, terres ebre,

Publicat el2/5/2022

Campredó dedica les Jornades del Patrimoni 2022 al pintor local Francesc Llop | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El govern municipal de Campredó ha decidit dedicar les Jornades del Patrimoni d’aquest any 2022 a la figura del pintor impressionista Francesc Llop i Marqués (Campredó, 1873-Barcelona, 1970), en motiu de la cessió de 10 quadres per part de la família Beltran-Oliveras, besnebots del campredonenc més universal.

Tindran lloc dissabte 14 de maig. La jornada s’ha articulat a redós d’una ruta extensa pels espais artístics més representatius de la població, els quals s’han volgut vincular amb el pintor homenatjat.

El tret d’inici serà a les 11.00 h a la Plaça Tomàs Cardona. Primerament, es visitarà el seu espai natal a l’horta dels Clots, cosa que portarà a un curt desplaçament en cotxe. Allí es descobrirà una placa commemorativa. Seguidament, de retorn al nucli urbà, continuarà la ruta pel carrer Francesc Llop, el temple parroquial, la plaça Santiago Rusiñol i el Casal municipal que porta el seu nom.

El punt final tindrà lloc a la Sala d’art on es realitzarà la signatura del conveni amb els descendents del pintor, gràcies al qual deu quadres podran ser exposats al costat de la resta de la seua producció. Es tracta, òbviament, d’un pas endavant molt considerable quant al procés de recuperació de la seua obra.

Finalment, tindrà lloc la presentació d’un nou apunt biogràfic sobre l’afamat pintor, a càrrec de l’escriptor local Emigdi Subirats, el qual va ser guardonat al premi Enric Bayerri d’assaig de 2015. S’ha fet coincidir la seua aparició per tal de donar encara més relleu a la cessió dels quadres, pel que suposa quant a la dignificació de la figura del pintor.


Per: Redacció