Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Benicarló fa un balanç relativament positiu per a una temporada turística marcada per la pandèmia

La mitjana d’ocupació del Parador durant els mesos de juliol i agost ha estat del 86%, mentre que la mitjana dels càmpings ha estat del 37,5% i la dels apartaments el 62,5%. S’ha produït un increment notable de l’interés pel turisme de natura

Etiquetes   turisme, benicarlo, baix maestrat

Publicat el22/9/2020

Benicarló fa un balanç relativament positiu per a una temporada turística marcada per la pandèmia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La regidora de Turisme, Isabel Cardona, va presentar ahir el balanç de la temporada turística d'estiu. Una temporada que s'ha reduït als mesos de juliol i agost i que ha estat marcada per les conseqüències ocasionades per la pandèmia de la covid19.

«Vull sobretot —ha dit Isabel Cardona— agrair a totes les empreses del sector turístic l'esforç que han fet per a adaptar-se als protocols i les exigències d'higiene i seguretat». «Tenint en compte les condicions tan desfavorables i les conseqüències de la pandèmia —ha assenyalat la regidora—, m'atreveixo a dir que la valoració general de la temporada és relativament positiva».

Sense comptar el mes de juny, que ha estat pràcticament nul, els mesos de juliol i agost han registrat unes dades d'ocupació prou similars, excepte en el cas dels apartaments. Pel que fa al juliol, l'ocupació del Parador ha estat del 83%, mentre que els hotels d'una i dos estrelles han registrat ocupació del 43%, les pensions un 84%, els càmpings un 35% i els apartaments un 43%.

Al mes d'agost, l'ocupació s'ha incrementat en tots els àmbits: Parador (89%), apartaments (82%), pensions (82%), hotels d'una i dos estrelles (59%) i càmpings (40%).

Segons ha explicat la regidora, la temporada turística s'ha caracteritzat per dos notes predominants: les estades curtes i les reserves d'última hora. I la procedència dels turistes ha estat molt similar a la d'anys anteriors: Catalunya, Aragó, País Basc i Comunitat Valenciana pel que fa al mercat nacional, mentre que els turistes estrangers han estat d'origen francés principalment, seguit de l'anglés o l'alemany.

«El que sí que hem notat és un increment notable de l'interés pel turisme de natura —ha constatat Isabel Cardona— i pels nostres paratges naturals, rutes senderistes... Un fenomen que està relacionat amb la cerca d'espais a l'aire lliure com a conseqüència de la pandèmia».

Pel que fa a les platges, la regidora s'ha referit a «les dificultats que s'han afegit aquesta temporada per causa de la covid» i ha agraït el treball dels informadors turístics, l'equip de socorrisme i la Policia Local «a l'hora de gestionar els aforaments de les platges i de fer complir les mesures de distància i seguretat». Isabel Cardona també s'ha mostrat agraïda «pel bon treball de la Brigada d'Obres en la neteja i condicionament de les platges».

Sobre les activitats dinamitzadores que la Regidoria de Turisme organitzava les passades temporades, la regidora ha justificat que «programes com La Mar de Circ, el Cine a la Fresca o la Biblioplatja no els hem volgut organitzar per evitar aglomeracions de gent». «En canvi —ha assenyalat Cardona—, hem apostat per activitats, com la promoció del Vi Carlon, amb aforament controlat i localitzades en espais naturals».

«Som conscients —ha finalitzat la regidora— de la relliscada que ha patit el sector turístic aquest estiu, però no per això hem de baixar la guàrdia, al contrari, hem d'adaptar-nos i continuar sent competitius. I sobretot hem de donar a conéixer les nostres potencialitats i seguir treballant pels nous projectes que ens ajudaran a aconseguir-ho».


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho