Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


La Bandera Blava oneja ja a les platges de l'Arenal, de la Punta del Riu i del Torn de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Les quatre platges i la Cala Justell també llueixen ja la Bandera Ecoplayas 2022

Etiquetes   turisme, entorn, platges, bandera blava, hospitalet infant, vandellos, terres de mestral, baix camp

Publicat el11/7/2022

La Bandera Blava oneja ja a les platges de l’Arenal, de la Punta del Riu i del Torn de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Acte oficial d'hissada de la Bandera Blava 2022


Totes les platges de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant han aconseguit el guardó de Bandera Blava 2022, que reconeix internacionalment la seva qualitat i els seus serveis. En concret, les platges de l'Arenal, de la Punta del Riu i del Torn l'han renovat; i la platja de l'Almadrava, l'ha recuperat. Es tracta d’un distintiu que atorga anualment el Jurat Internacional de la Foundation for Environmental Education (FEE), amb la col·laboració de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l'Estat espanyol.

L'acte oficial d'hissada de la Bandera Blava 2022 a les platges va tenir lloc dissabte passat, 9 de juliol, a la Platja de l'Almadrava; i va anar a càrrec de l'alcalde, Alfons Garcia; i de la regidora de Turisme, María José Gómez, acompanyats per diversos representants municipals.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional i que s'atorga a 47 països, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l'educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l'aigua de bany ha d'haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE.

La qualitat màxima excel·lent a les zones de bany és el resultat de les adequades mesures de gestió d'aquestes zones, del bon funcionament dels sistemes de sanejament i de les mesures de control i inspecció del medi.

A Catalunya, aquest 2022 han estat guardonades un total de 94 platges, 36 de les quals corresponen a la demarcació de Tarragona (26 de la Costa Daurada i 10 de les Terres de l'Ebre).

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant és l'únic municipi tarragoní que ha guanyat enguany una Bandera Blava, la de la platja de l'Almadrava, que s'afegeix a les que tenien ja les altres tres platges.

La regidora de Turisme, María José Gómez, ha manifestat la seva satisfacció pel fet totes les platges del municipi hagin estat guardonades: “És una bona notícia, que suposa un reconeixement a la feina feta durant tot l'any i al compromís de l'Ajuntament amb el medi ambient i la sostenibilitat; i que posa en valor la nostra destinació turística".


Bandera Ecoplayas 2022

Durant el mateix acte, també es va hissar la Bandera Ecoplayas 2022. Aquest guardó que dona l'Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente (ATEGRUS) i que distingeix a les platges que destaquen per la seva política de qualitat mediambiental, l'han tornat a rebre enguany les quatre platges del municipi (la de l'Arenal, la de la Punta del Riu, la del Torn i la de l'Almadrava) i també la Cala Justell.

El jurat d'aquests premis valora una sèrie de criteris objectius en matèria d'equipaments i manteniment, des del punt de vista ambiental, turístic i de sostenibilitat.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho