Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Els avions del Centre d'Aviació Històrica de la Sénia formaran part d'una exposició sobre la Guerra Civil al MNAC

Són les rèpliques a escala 1:1 dels Polikarpov i Katiuska que des de fa anys s’exposen a la Sénia

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, la senia, montsia, terres ebre

Publicat el14/5/2021

Els avions del Centre d’Aviació Històrica de la Sénia formaran part d’una exposició sobre la Guerra Civil al MNAC | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La rèpicla del Túpolev SB BK-093 (Katiuska) que s'exposa al Centre d'Aviació Històrica de la Sénia


Les rèpliques d'avions de la Guerra Civil Espanyola realitzades al Centre d'Aviació Històrica de la Sénia formaran part de la instal·lació «Vol Interior» de l'artista barceloní Francesc Torres. El CAHS, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Sénia, cedirà els avions al MNAC, que disposarà dels aparells per usar-los com a component principal d'una instal·lació que pretén explorar l'impacte que la guerra des del cel va suposar a la Guerra Civil, tot revisant la idea de sacrifici. L'autor, després d'una visita al centre d'aviació senienc, va fer la proposta per disposar de les rèpliques a escala 1:1 dels Polikarpov i Katiuska que des de fa anys s'exposen a la Sénia i que, ara, Torres relacionarà amb obres de la col·lecció històrica del museu. La informació de les dates i situació d'aquesta exposició es donarà a conèixer ben aviat.


El CAHS, un exercici de memòria històrica

El projecte del Centre d'Aviació Històrica pretén explicar als seus visitants el pas del conflicte armat pel poble de la Sénia i contextualitzar diferents espais que van tenir una gran importància a les batalles que van marcar moments molt importants de la Guerra Civil Espanyola tant per al bàndol republicà, primer, com per al nacional, posteriorment. La Sénia conserva part de l'aeròdrom amb el búnquer i la casa de comandament com a principals atractius, a més de l'esmentada exposició de les rèpliques a escala real del CAHS.


El MNAC i la Guerra Civil Espanyola

El Museu Nacional d'Art de Catalunya es troba immers en un projecte que té com a context la Guerra Civil Espanyola i la memòria relacionada amb el conflicte. En aquest sentit, ha realitzat un programa d'activitats i exposicions entre les quals es troba la de l'artista Francesc Torres, on s'involucra directament als avions de la Sénia per un muntatge espectacular a la sala central del museu a Barcelona.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu