suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Aventures subterrànies al Parc Miner del Maestrat

Un patrimoni amb un alt grau d’atractiu turístic i cultural que permet descobrir tots i cadascun dels racons i les històries de la mineria local

Etiquetes   turisme, turisme cultural, culla, alt maestrat

Publicat el21/8/2023

Aventures subterrànies al Parc Miner del Maestrat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Entre els municipis de Culla i la Torre d'En Besora es troba el Parc Miner del Maestrat, un lloc, situat al cor de la comarca, on conèixer el passat miner del territori. Un patrimoni amb un alt grau d'atractiu turístic i cultural que permet descobrir tots i cadascun dels racons i les històries de la mineria local.

El Parc Miner del Maestrat es troba al paratge natural de La Fontanella, a uns 800 metres d'altitud, des d'on contemplar unes magnífiques vistes panoràmiques de la comarca. El Parc Miner del Maestrat està compost per un entramat de galeries longitudinals de més de 4 km. Els minerals han estat extrets des de la dècada dels quaranta fins a mitjans dels anys seixanta del segle passat, essencialment òxids i hidròxids de ferro i goethita.

Es tracta d'un pla perfecte per a gaudir en família, ja que, tant grans com menuts, podran conèixer l'antiga indústria minera subterrània, recórrer les seues galeries i saber com vivien i treballaven aquells homes que van deixar aquest extraordinari llegat. A més, tindran la possibilitat de descobrir dues de les setze mines que formen aquest parc, concretament, la mina Victoria, situada a Culla, i la mina Esperanza, ubicada a la Torre d'En Besora.

Per aquestes galeries es pot caminar i observar totes les exposicions de ferramentes que s'utilitzaven en l'època. A més, les visites es fan amb guies experts, que et transmetran tots els coneixements que vulguis saber sobre la història de la mina i els seus usos. També, es pot accedir a un tren miner que està ubicat a l'exterior del parc. Així mateix, els més menuts també gaudiran de la visita, gràcies a les àrees de jocs i de parcs, i a la zona de pícnic, que permet passar tota una jornada sencera en aquest paradís de la història minera.


Aventures subterrànies al Parc Miner del Maestrat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho