suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Les arts, eix temàtic de la quinzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta

La festa de recreació històrica de principis de segle XX serà del 19 al 21 de maig. L’escriptor Sebastià J. Arbó i l’escultor Soriano-Montagut seran els pregoners de la Festa

Etiquetes   vida activa, fires, turisme cultural, turisme, amposta, terres ebre

Publicat el29/3/2023

Les arts, eix temàtic de la quinzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Les arts, enteses en el seu sentit més ampli, seran l'eix temàtic de la quinzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta, que tindrà lloc del 19 al 21 de maig. La literatura, la pintura, la música, l'escultura, el cinema o l'arquitectura de principis de segle XX seran protagonistes d'una part de les activitats que conformaran el programa festiu. La principal, el pregó inaugural, que enguany serà, per primer cop, a dues veus. Els ampostins Miquel Tomàs i Jordi Fosch interpretaran a Sebastià J. Arbó i a Innocenci Soriano-Montagut.

Aquest dimecres al matí, quan falten menys de dos mesos per a la Festa, l'alcalde, Adam Tomàs, ha presentat el cartell d'aquesta edició, acompanyat de la regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, el director de la Festa, Jordi Príncep, i el dissenyador del cartell, Adrià Merín. Com els últims anys, el cartell segueix una línia modernista, inspirada amb els cartells de l'artista txec Alphonse Mucha, considerat un dels màxims exponents de l'Art Nouveau. Un estil que se centra en una figura femenina com a eix central, representant aquesta idea icònica de la dona com a deessa. En el cas d'enguany, la dona representa l'art, amb una paleta i un pinzell. La resta d'elements inclosos fan referència a detalls de les arts d'Amposta i el territori. Així, surten noms Sebastià J. Arbó, Joan Suñé o Innocenci-Soriano Montagut i referències a obres d'aquests artistes.

L'alcalde ha aprofitat la presentació del cartell per posar en valor la professionalització de la Festa, que els darrers anys ha crescut. "Va nàixer amb un pressupost de 70.000 euros i ara, la inversió, és de més 150.000 euros per poder dotar-la d'activitat, transversal a tota la ciutat", ha explicat Tomàs, "una festa que no podríem fer si no fos per la complicitat de totes les entitats del municipi i les persones a títol individual que s'hi sumen". "A més, al llarg dels anys, s'ha convertit en una potent eina dinamitzadora i on conflueixen molts sectors de la ciutat com el comerç, el turisme, la cultura,etc.", afegeix Tomàs.

Entre les novetats d'enguany, que ha avançat la regidora, hi ha la recuperació de la Cursa enigmàtica, que es va deixar de celebrar el 2019 i que enguany recupera una nova agrupació de joves, Les Serenes, que substituiran Les Marfantes en l'organització.

També està previst que les properes setmanes la Festa del Mercat estreni nova web.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho