Descobreix el patrimoni de Vandellòs-Hospitalet de l´Infant. De l´1 de juliol a l´11 de setembre 2022

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Amposta presenta el programa de la Festa del Mercat a la Plaça

L’esdeveniment, que arriba a l’onzena edició i enguany té com a protagonista a la música de banda, s’ha convertit en un gran aparador de la cultura i les tradicions ampostines

Etiquetes   turisme, amposta, delta ebre, terres ebre

Publicat el17/4/2019

Amposta presenta el programa de la Festa del Mercat a la Plaça | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Del 17 al 19 de maig, Amposta es traslladarà als primers anys del segle XX


L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, acompanyat de la regidora d'Ensenyament i Cultura, Inés Martí, del director de la Festa, Jordi Príncep i de la Colla de Dolçainers i Tabaleters Sanfaina, van presentar ahir el programa de l'onzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça. L'acte ha servit també per presentar el nou himne de la Festa, del compositor ampostí Tomàs Simón. Ha estat el mateix autor qui ha interpretat durant la presentació la melodia de l'himne i també serà Simón la persona que pronunciarà el pregó inaugural interpretant el paper del Mestre Suñé, compositor de l'himne Oh! Amposta, del que justament aquest 2019 es commemora el centenari de la seva estrena.

L'alcalde, Adam Tomàs, ha volgut fer èmfasi amb el paper que juga la Festa en la recuperació del patrimoni i la memòria d'Amposta, ha avançat que «enguany es podran visitar espais emblemàtics de principis de segle XX com per exemple, l'antic edifici del Col·legi de les Monges, o la Farinera Escuin.

Del programa, el director de la Festa ha destacat que és «divers, variat i per a tots els públics i preferències». Així, la graella d'activitats inclou 140 franges horàries amb un centenar d'activitats diferents. D'aquestes, 21 són espectacles (molts dels quals estrenen guió), 20 són itinerants i una vintena suposen activitats de divulgació i promoció del patrimoni cultural. Príncep també ha destacat que hi haurà prop de 90 parades de queviures, artesania i oficis i 12 tavernes. També que una vintena de restaurants s'han sumat a les Jornades Gastronòmiques i que una cinquantena de comerços participaran al concurs d'aparadors per la festa.

Per la seva part, la regidora d'Ensenyament i Cultura, Inés Martí, ha destacat, entre altres coses, les activitats preparatòries de la Festa i també les paral·leles. Per una banda, Martí ha explicat que es faran -o ja s'estan fent- 8 tallers preparatoris, entre els quals hi ha el taller per aprendre el nou himne de la Festa del Mercat. Per l'altra, ha dit que moltes d'aquestes activitats paral·leles tenen a veure amb la música de banda i amb les dolçaines. Així, hi haurà xerrades sobre aquest tema i una exposició al Museu de les Terres de l'Ebre sobre la història de gralles, dolçaines i tabals.

Entre altres novetats d'enguany hi ha l'estrena d'una nova pel·lícula de cinema mut, el dijous 9 de maig, amb un passi on només es podrà entrar si es va abillat de principis de segle XX. També la presentació de l'antic carruatge d'enterrament, que s'ha restaurat completament.Esgambi, cicloturisme, lloguer de bicicletes, trasllats a la Via Verda i activitats a la natura