Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Amposta acollirà la sisena regata del Campionat de Catalunya de motos aquàtiques

Serà aquest dissabte 21 de juliol al riu Ebre. La regata també és puntuable per al Campionat d’Espanya de les categories de conducció dempeus

Etiquetes   esports, motonautica, amposta, montsia

Publicat el16/7/2018

Amposta acollirà la sisena regata del Campionat de Catalunya de motos aquàtiques | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquest proper dissabte 21 de juliol, tindrà lloc a Amposta (Montsià) la sisena regata puntuable per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2018. La regata compta amb l'organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport de l'Ajuntament d'Amposta, a través de la seva plataforma de turisme esportiu, Ports de la Generalitat, Jet World, Jets X i Caves Masachs. La regata també és puntuable per al Campionat d'Espanya de les categories de conducció dempeus.

La cursa tindrà el seu punt de concentració a la rampa de varada d'Amposta, a pocs metres de l'emblemàtic Pont Penjat de la vila i es desenvoluparà en un circuit abalisat situat entre el pont penjat i el pont de la carretera nacional.

Actualment el Campionat de Catalunya es disputa només per a les categories de motos aquàtiques de conducció dempeus, popularment anomenades “jets”. Aquesta serà la sisena cursa, després de les disputades a Empuriabrava, al Canal Olímpic de Catalunya, Cambrils, l'Estartit i al Club Nàutic el Balís, estant prevista la final a l'Ampolla el mes de setembre.

Aquesta cursa té unes condicions particulars, ja que és l'única que es disputa en aigua dolça –l'aigua del Canal Olímpic és salobre- i també és l'única en la qual la sortida no es dóna des de la vora, sinó llençada, amb les motos evolucionant en marxa.

Hi participaran les categories GP1, GP3 i F4, aquesta darrera reservada a pilots sense palmarès. Parteixen com a favorits a la classe GP3 el pilot gironí Roger Pujol que té 300 punts a la classificació general, seguit del pilot local Jordi Tomàs, que en té 269, però amb una cursa menys, i del junior Joan Sevil, que en té 226. Genís Vilalta lidera la categoria F4 amb 370 punts, seguit de Jordi González, que en té 281 i de Carlos Hidalgo, que en té 238.

La regata també serà puntuable per al Campionat d'Espanya, on el pilot català millor classificat és precisament Sevil, que va primer a la classificació general provisional de GP3.

Els entrenaments començaran a les 11 del matí i seguidament es disputaran tres mànegues d'onze minuts més una volta per a cadascuna de les categories. Tota l'activitat podrà ser seguida gratuïtament des de la riba dreta del riu Ebre al seu pas per Amposta.


Foto Federació Catalana de Motonàutica

comparteix-ho