Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES


Alta participació a la 5a BTT Transrabosenca de La Torre de l'Espanyol

Un total de 352 bikers van participar a la 5a Transrabosenca de La Torre de l’Espanyol. La prova puntuable a la Xallenget BTT Terres de l’Ebre 2019. El recorregut XC Sprint el van guanyar Domingo Castejón i Bàrbara López, mentre que els guanyadors de l’XC Rally el van ser Èric Gil i Arantxa Salvadó.

Etiquetes   activitats outdoor, btt, la torre espanyol, xallenger btt, ribera ebre

Publicat el16/4/2019

La Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre) va acollir el diumenge 14 d'abril la 5a cursa BTT Transrabosenca, la segona prova de la Xallenger BTT Terres de l'Ebre del 2019, que va tenir una alta participació amb 352 bikers.

L'edició d'enguany de la Transrabosenca presentava dos recorreguts, el de la modalitat XC Sprint amb 24 km i 650 metres de desnivell positiu acumulat i el de la XC Rally amb 43 km i 1.100 metres de desnivell positiu acumulat, aquest últim també va ser el recorregut per a les bicicletes elèctriques (ebike).

A diferència d'altres edicions els 2 recorreguts només compartien els primers 600 metres i els darrers 800, cosa que va exigir a la gent de BTT La Torre a fer un sobresforç orgnitzatiu al no poder compartir marcatge dels recorreguts, ni punts de control de pas ni avituallaments.

A les 9 del matí es va donar la sortida als 225 ciclistes que s'havien inscrit per a fer el recorregut llarg i deu minuts més tard començaven els 127 bikers del recorregut curt.

Els del XC Sprint van passar per la font de les Hortes, l'ermita de Sant Antoni, les Planes, el camí de les Sorts, les Comes, els Prats, els Abellerets i Los Pomars; mentre que els bikers que van fer el XC Rally van passar pels Prats, el parc eòlic, el coll dels Traginers, les serres de Murallo, dels Aubellons i dels Gorraptes, el toll de les Cases, Pereroles, el barranc de la Torre i lo Planot.

El podi mascculi de la modalitat XC Sprint va estar format per Domingo Castejón (CC Maikbike Vinaròs) amb un crono de 1:14:23, Abel Escobar (independent) amb 1:15:05 i Arnau Bargalló (Apunt Dolomiti Cycling Team) amb 1:16:35.

Alta participació a la 5a BTT Transrabosenca de La Torre de l’Espanyol | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Domingo Castejón (primer pla) va guanyar l'XC Sprint de la Transrabosenca, manté el lideratge de la modalitat a la Xallenger BTT Terres de l'Ebre


En dones el podi de la cursa curta va ser per a Bàrbara López (OR Bikes Team) amb 1:40:49, Àngels Benaiges (OR Bikes Team) amb 1:42:16 i Anna Ibáñez (Biciats Terra Alta) amb 1:44:16.

Alta participació a la 5a BTT Transrabosenca de La Torre de l’Espanyol | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Bàrbara López (primer pla), guanyadora de l'XC Sprint de la Transrabosenca, manté el lideratge de la modalitat a la Xallenger BTT Terres de l'Ebre


El mes ràpid del recorregut llarg va ser Èric Gil (Energybikes Benicàssim) amb un temps de 1:57:26 i el van acompanyar al podi masculí Pau Marzá (Mega Bici) amb 2:01:39 i Marcos Vázquez (Bike Taller Cannondale Reus) amb 2:02:38.

Alta participació a la 5a BTT Transrabosenca de La Torre de l’Espanyol | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Èric Gil, guanyador de la 5a Transrabosenca, manté el lideratge de l'XC Rally de la Xallenger BTT Terres de l'Ebre 2019


En dones, la més ràpida va ser Arantxa Salvadó (Mega Bici) amb 2:36:55, seguida per Rosa Muixí (Fàbregues - CC Catalunya Sud) amb 2:47:37 i Pili Franco (Fàbregues - CC Catalunya Sud) amb 2:48:33.

Alta participació a la 5a BTT Transrabosenca de La Torre de l’Espanyol | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Arantxa Salvadó guanyadora de la 5a Transrabosenca de la Torre de l'Espanyol


En la modalitat de bicicleta elèctrica (ebike), que van cobrir el mateix recorregut que l'XC Rally, només van participar 2 bikers, quedant en primera posició Joaquim Perera (CB Riudecols) amb 1:57:18, seguit per Lolo Olivera (Ciclesport) amb 2:01:03.

Després la Transrabosenca els lideratges de la Xallenger BTT continuen com estaven amb Èric Gil i Rosa Muixí al capdavant del XC Rally, i Domingo Castejón i Bàrbara López al davant del XC Sprint. La propera cita de la Xallenger BTT Terres de l'Ebre serà, també a la Ribera d'Ebre, a Tivissa el 16 de juny amb la 12a A per la Cabra.


comparteix-ho