suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


L'Alt Maestrat Human Land millora l'experiència del visitant amb la renovació de panells informatius

La comarca de l’Alt Maestrat compta ara amb panells informatius totalment renovats ubicats als principals monuments de la zona

Etiquetes   turisme, alt maestrat, cati, culla, benassal, ares, albocasser

Publicat el30/11/2021

L’Alt Maestrat Human Land millora l’experiència del visitant amb la renovació de panells informatius | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Panell informatiu instal·lat al mirador amb vistes a Benassal


Visitar els punts patrimonials més importants d’Ares, Albocàsser, Benassal, Catí i Culla és més fàcil que mai. La comarca de l’Alt Maestrat compta ara amb panells informatius totalment renovats ubicats als principals monuments de la zona. A més, s’han instal·lat set nous panells que milloren l’experiència de totes aquelles persones que volen visitar la comarca, ja que s’amplien considerablement els punts patrimonials a visitar i, per tant, l’oferta turística. La idea que ha emprès l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat Human Land, integrada pels cinc pobles esmentats anteriorment, ha reconvertit l’experiència del visitant amb la renovació dels panells que ja s’havien fixat anys enrere, ara amb una imatge cohesionada entre ells i un disseny més modern i accessible amb imatges i informació que també s’ha actualitzat. Una constatació que el turisme a l’Alt Maestrat augmenta amb el pas del temps. De fet, s’han col·locat fins a 32 panells informatius, però el que crida l’atenció és l’ampliació del catàleg de panells en set unitats, mitjançant els quals els visitants ara podran informar-se i contemplar racons l’esplendor dels quals mereix una visita.

Les novetats d’aquest projecte se centren, principalment, en la incorporació dels recursos d’Albocàsser a la xarxa de panells, concretats a Font de Na Tosca, Font Mas de Brusca, Calvari, Ermita de Sant Miquel i Ermita de l’Esperança. A més, a Ares s’hi ha afegit un panell a la Cova del Castell, mentre que a Catí s’ha fet honor al lloc on Sant Vicent Ferrer va predicar ja fa més de 600 anys en un dels seus viatges per l’Alt Maestrat.

Juntament amb aquestes novetats, que han aconseguit renovar la imatge de tots els recursos turístics de la comarca, una de les sorpreses més grans que es podran trobar els visitants de l’Alt Maestrat són les taules explicatives i contextuals que s’han ubicat en miradors naturals excepcionals de Culla i Benassal, davant de les ermites de Sant Cristòfol a Culla i de Sant Cristòfol i Sant Roc a Benassal. Tres taules amb informació de l’orografia de la pròpia comarca i les veïnes que s’atalaien a la distància, però que també ofereix informació de les ermites ubicades just al costat. Amb la incorporació d’aquestes tres taules al projecte s’amplia el potencial turístic de la comarca, en el sentit que se li atorga una importància cada cop més gran al patrimoni paisatgístic de la zona.

El projecte global, ara ampliat en set panells i 3 taules, pretén facilitar la visita als pobles marcant els punts imprescindibles que caldria admirar. Els punts patrimonials com ermitoris o esglésies abunden per formar part de la idiosincràsia dels pobles. Però també formen part del catàleg moltes construccions civils a partir de les quals podem estudiar la història de les localitats, com ara la Llotja de Catí o la Nevera d’Ares. Així doncs, també hi ha panells que contenen la informació més indispensable i general de cada poble, localitzats a les places i zones més transitades de cadascú. L’experiència del visitant a territori Human Land és avui més satisfactòria que mai.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho