suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Alcanar presenta les XXVIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina

Les jornades són un clàssic de la tardor que incentiven la creativitat i la cuina d’autor, gràcies a les característiques tan especials de la pell i aroma de la clementina ebrenca

Etiquetes   jornades gastronomiques, vida activa, clementines, clementines IGP Terres Ebre, alcanar, cases alcanar, montsia, terres ebre

Publicat el16/11/2022

Alcanar presenta les XXVIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Un any més i arribada la tardor, el cítric es corona com el producte estrella de la gastronomia ebrenca amb motiu de les XXVIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina, que tindran lloc a Alcanar i les Cases del 18 de novembre al 18 de desembre.

La clementina ofereix molt de joc a la cuina i inclou tant les receptes que s'han fet tota la vida i que s'han transmès de generació a generació amb un toc cítric com aquelles creacions més contemporànies i innovadores. Àngel Llasera, portaveu del Col·lectiu, recorda que “aquestes Jornades, que ja són un clàssic de la temporada, incentiven la creativitat i la cuina d'autor, gràcies a les característiques tan especials de la seua pell i aroma".

Els restaurants que participen en vint-i-vuitena edició són Bitàcora, Can Manel, La Costa, La Marinada, Les Palmeres i Citrus del Tancat. Els menús oscil•len entre els 30 i el 59 euros i es poden consultar al web municipal i a les seues xarxes socials.

Entre d'altres, els comensals podran gaudir de propostes com ara tàrtar de tonyina, alvocat i clementina, crema de bolets amb anguila fumada, ametlles laminades i oli de clementina, palaia a la meunière de clementina o crema de fulla de taronja amb gessamí.

I com cada any, les Jornades Gastronòmiques de la Clementina també volen donar suport al citrícola, que està vivint un inici de temporada incert. Jordi Monfort, regidor d'Agricultura i Turisme, recorda que amb les jornades també es pretén “reivindicar i posar en valor el nostre producte i incentivar l'ús del cítric a la cuina, més enllà del seu consum habitual”.

Consulteu els menús de les XXVIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina aquí.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho