Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Alcanar celebra la I Jornada cultural i gastronòmica romanesa

Es tracta d’una iniciativa pionera al territori ebrenc perquè la ciutadania pugue gaudir diferents experiències que transporten al món folklòric

Etiquetes   vida activa, cultura, alcanar, montsia, activitats,

Publicat el25/4/2022

Alcanar celebra la I Jornada cultural i gastronòmica romanesa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L’Ajuntament d’Alcanar ha organitzat una jornada lúdica i festiva que fusionarà la gastronomia i la cultura. Es tracta d’una iniciativa pionera al territori ebrenc perquè la ciutadania pugue gaudir diferents experiències que transporten al món folklòric.

L’acte, que tindrà lloc el pròxim dissabte, 30 d’abril, compta amb la col·laboració de l’Associació Romanesa d’Alcanar, una de les més importants del nostre territori. S’iniciarà a les 12 del matí, amb l’acte d’apertura que constarà amb parlament. Seguidament, a les 12:15h es començarà el concert de la coral infantil romanesa "Alegretto", amb cançons tradicionals romaneses i catalanes per un cant a la primavera. A més, també es contarà amb la col·laboració de Raul Antonio Drimbre, jove de segona generació romanesa que explicarà la seua experiència com a estudiant canareu.

La música seguirà a les 13h, amb l’actuació musical instrumental romanesa de la mà de Rubén Pasca, membre de la banda municipal d’Alcanar. Per acabar d’amenitzar el matí, a les 13:30 hi haurà una exhibició de balls tradicionals romanesos a càrrec de l’associació cultural Mihai Eminescu de Tarragona.

La tarde de dissabte s’iniciarà amb l’acte de les 16h, que consistirà en l’exposició de vestits típics tradicionals i indumentària artesanals. Alhora, també es podrà visitar l’exposició fotogràfica de personatges rellevants romanesos.

Durant les pròximes hores de la tarde serà quan es realitzaran els diversos tallers: a les 17h el taller artesanal de pintar ous de Pasqua; a les 18h el taller de preparació de "sarmale", menjar típic romanés; i finalment, a les 19h el taller de confecció de roba tradicional romanesa. A més, durant tota la jornada es podrà gaudir de la degustació i venda de productes gastronòmics de Romania.

Es finalitzara la jornada a les 21h, amb el certamen folklòric romanés a càrrec de Cristi de la Vilcea, Adi de la Bistrita, Ruben Pasca i Ionut Pantiru.


Per: Redacció