Mˇn Natura Delta de l┤Ebre. Gaudeix de la mÓgia del Delta de l┤Ebre

CAT | ES


Alcanar celebra la I Jornada cultural i gastron˛mica romanesa

Es tracta d’una iniciativa pionera al territori ebrenc perquŔ la ciutadania pugue gaudir diferents experiŔncies que transporten al mˇn folkl˛ric

Etiquetes   vida activa, cultura, alcanar, montsia, activitats,

Publicat el25/4/2022

Alcanar celebra la I Jornada cultural i gastron˛mica romanesa | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L’Ajuntament d’Alcanar ha organitzat una jornada l˙dica i festiva que fusionarÓ la gastronomia i la cultura. Es tracta d’una iniciativa pionera al territori ebrenc perquŔ la ciutadania pugue gaudir diferents experiŔncies que transporten al mˇn folkl˛ric.

L’acte, que tindrÓ lloc el pr˛xim dissabte, 30 d’abril, compta amb la colĚlaboraciˇ de l’Associaciˇ Romanesa d’Alcanar, una de les mÚs importants del nostre territori. S’iniciarÓ a les 12 del matÝ, amb l’acte d’apertura que constarÓ amb parlament. Seguidament, a les 12:15h es comenšarÓ el concert de la coral infantil romanesa "Alegretto", amb canšons tradicionals romaneses i catalanes per un cant a la primavera. A mÚs, tambÚ es contarÓ amb la colĚlaboraciˇ de Raul Antonio Drimbre, jove de segona generaciˇ romanesa que explicarÓ la seua experiŔncia com a estudiant canareu.

La m˙sica seguirÓ a les 13h, amb l’actuaciˇ musical instrumental romanesa de la mÓ de RubÚn Pasca, membre de la banda municipal d’Alcanar. Per acabar d’amenitzar el matÝ, a les 13:30 hi haurÓ una exhibiciˇ de balls tradicionals romanesos a cÓrrec de l’associaciˇ cultural Mihai Eminescu de Tarragona.

La tarde de dissabte s’iniciarÓ amb l’acte de les 16h, que consistirÓ en l’exposiciˇ de vestits tÝpics tradicionals i indumentÓria artesanals. Alhora, tambÚ es podrÓ visitar l’exposiciˇ fotogrÓfica de personatges rellevants romanesos.

Durant les pr˛ximes hores de la tarde serÓ quan es realitzaran els diversos tallers: a les 17h el taller artesanal de pintar ous de Pasqua; a les 18h el taller de preparaciˇ de "sarmale", menjar tÝpic romanÚs; i finalment, a les 19h el taller de confecciˇ de roba tradicional romanesa. A mÚs, durant tota la jornada es podrÓ gaudir de la degustaciˇ i venda de productes gastron˛mics de Romania.

Es finalitzara la jornada a les 21h, amb el certamen folkl˛ric romanÚs a cÓrrec de Cristi de la Vilcea, Adi de la Bistrita, Ruben Pasca i Ionut Pantiru.


Per: Redacciˇ


comparteix-ho