20a Fira Gastronòmica de la Sénia. 4 i 5 de maig de 2024

CAT | ES


L'Ajuntament de Falset compra una antiga fàbrica tèxtil per impulsar projectes vitivinícoles

La nau industrial es convertirà en un espai enoturístic i en el primer viver de cellers del Priorat

Etiquetes   turisme, enoturisme, cellers, priorat, falset

Publicat el27/7/2022

L’Ajuntament de Falset compra una antiga fàbrica tèxtil per impulsar projectes vitivinícoles | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Imatge de l’antiga fàbria tèxtil


L’Ajuntament de Falset ha formalitzat aquest dimecres la compra de l’antiga fàbrica tèxtil de la Falbar, una compra que s'ha tancat per un import de 377.520 €. L’edifici, en desús des del seu tancament l’any 2011 i amb una superfície de més de dos mil metres quadrats en ple nucli urbà (més de quatre mil si se sumen les diverses plantes), és un espai en el qual l’Ajuntament vol implementar diversos projectes de desenvolupament econòmic i turístic.

L’alcalde, Carlos Brull, incideix en el fet que aquesta compra "és una molt bona notícia per al municipi, ja que recuperem i fem nostre un edifici emblemàtic de Falset, un espai que té un enorme potencial i sobre el qual pivotaran projectes transformadors en els quals fa molt de temps que estem treballant".

Quant als projectes en els quals està treballant l’Ajuntament són principalment dos. El primer, presentat ja a les convocatòries dels fons Next Generation, és un projecte estratègic d’inspiració turística per a posicionar Falset com a capital del vi i porta d’entrada als diferents destins i experiències enogastronòmiques del Priorat. El projecte contempla una àrea d’informació i reserva d’activitats, espais expositius immersius, zones experiencials, així com sales de tast i per a presentacions. En cas de rebre l’ajut, el projecte s’executaria durant l’anualitat de 2024 per obrir portes l’any 2025.

Pel que fa al segon, es tracta de l’adequació i posada en funcionament d’un viver de cellers, un espai que comptaria amb tot l’equipament necessari perquè, en una fase inicial, persones emprenedores poguessin crear i posar en marxa el seu propi celler a la comarca. Així doncs, el viver de cellers comptaria amb zona de recepció de raïm, zona de desrapadora i premses, laboratori, dipòsits de fermentació, espai de criança, zona d’embotellatge, sales climatitzades, magatzem, etc. En aquest cas, a manca de definir línia d’ajuts a la qual acollir-se, el plantejament del projecte està molt avançat.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho