Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/28/2022#) AND (caducitat>=#1/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L'Ajuntament de Deltebre trasllada la coetera de Rafel de Miro al Parc Fluvial del Delta

Al nou emplaçament de la coetera, els visitants podran interpretar a travès d’un plafó el funcionament i importància d’aquestes construccions repartides pel Delta

Etiquetes   entorn, deltebre, delta ebre, terres ebre, turisme cultural, patrimoni etnologic

Publicat el10/3/2021

L’Ajuntament de Deltebre trasllada la coetera de Rafel de Miro al Parc Fluvial del Delta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La coetera de Rafel de Miro


Ahir dimarts es van efectuar els treballs de trasllat de la coetera de Rafel de Miro, ubicada prop d'Illa de Marla qual estava en una situació de deterioració des de l'any 2012 i corria el perill d'enderrocar-se a causa de la seva inclinació. Amb l'actuació que s'està duent a terme per part de l'Ajuntament de Deltebre, la coetera s'ha traslladat al Parc Fluvial del Delta i, des d'allà, es restaurarà per tal de patrimonialitzar i posar en valor un element històric del municipi.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquesta és una d'aquelles actuacions que posen en valor la nostra història i el nostre patrimoni, que ajuden a reconèixer tota la feina feta pels nostres avantpassats, però que també ens ajuden a projectar el Deltebre del futur”. En aquest sentit, Soler ha destacat que “al nou emplaçament de la coetera, al Parc Fluvial del Delta, la ciutadania i les persones podran interpretar la nostra història amb un plafó que detallarà el funcionament i importància d'aquestes construccions”.

Cal destacar que les coeteres es van construir a finals dels anys 50 i se'n va fer ús fins l'any 1984. La seva finalitat era la d'emmagatzemar coets que detonaven per reduir la calamarsa i transformar-la en pluja. L'actuació que s'està duent a terme té un cost econòmic del voltant dels 20.000€ i està sufragada per l'Ajuntament de Deltebre.


Font: Ajuntament de Deltebre

Foto: Google Maps/Street View