Venda online productes de la Terra

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/9/2022#) AND (caducitat>=#8/9/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Aitor Tomàs i Sandra Vidiella guanyen la Clàssica de l'11è Duextrem Amposta

El Club BTT Montbike va organitzar el 15 de setembre l’11a edició del Duextrem, amb curses per muntanya puntuable al Circuit de les Terres de l’Ebre i marxa popular. Aitor Tomàs i Sandra Vidiella van guanyar la cursa clàssica, mentre que Musa Sowe i Gina Brull van guanyar l’exprés. En júnior els guanyadors van ser Pau Lleixà i Anna Ferré. La cursa cadet la van guanyar Lluc Vallespí i Júlia Casanova.

Etiquetes   curses muntanya, amposta, circuitebre, activitats outdoor, montsia, terres ebre

Publicat el17/9/2019

El Club BTT Montbike, va organitzar el passat 15 de setembre, una nova edició, l'onzena, del Duextrem, que enguany només va acollir curses per muntanya i marxa popular, a diferència dels anteriors que també s'organitzava les curses de bicicleta de muntanya puntuables a la Xallenger BTT Terres de l'Ebre.

El que no va canviar va ser l'escenari principal, essent la finca Temps de Terra l'epicentre del Duextrem i la serra de Montsià per on van transcórrer els recorreguts. Els participants, al voltant dels 160 entre totes les modalitats, van poder triar entre la cursa clàssica, amb 21 Km i 1.300 metres de desnivell positiu, la cursa exprés i la júnior que compatien recorregut amb 15,7 Km i un desnivell positiu de 1.037 metres, i la cursa cadet i la marxa amb el mateix recorregut de 10,7 Km i 680 metres de desnivell positiu. Tots els recorreguts compatien els primers 6 quilòmetres i els darrers 4.

Aitor Tomàs i Sandra Vidiella guanyen la Clàssica de l’11è Duextrem Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Sortida cursa clàssica del Duextrem Amposta 2019 (foto de Joan Marc Fons)


A les 9 del matí es donava la sortida a la cursa clàssica, que després de fer un breu recorregut per Temps de Terra emprenien la ruta cap a la Misseta, el mas del Pitorrer i la primera pujada del recorregut fins a Cedrilles. Des d'aquí una ràpida baixada va portar a corredors i corredores fins a la font de les Basulles per pujar primer suau i després més fort a la font de la Tina i fins arribar a la lloma del Burgar. En aquest punt, una llarga baixada va portar als trailrunners per la bassa la Galla i el cocó de Jordi. Aquí els esperava la tercera pujada del recorregut, per la Manigueta fins al pla de Rueda per a baixar a la font del Burgar. Resseguint el GR92 van arribar a Mata-redona per fer la darrera pujada forta fins al Molló dels Tres Termes, el punt més alt de la cursa. Des d'aquí quedaven 6 quilòmetres fins al final, majoritàriament de la baixada passant per la font d'Andara i el racó de Cedrilles per a repetir els 4 quilòmetres de l'inici de la ruta fins creuar la línia de meta.

Pràcticament des del principi, a la pujada a Cedrilles, la cursa va estar encapçalada per Pau Vila, Aitor Tomás i Albert Giné, que van anar intercanviant posicions, per a finalment proclamar-se guanyador de la cursa clàssica del Duextrem 2019 Aitor Tomàs (CE Ulldecona – SudActiu) amb 2:01:17, seguit per Pau Vila (AAET Valls – Borges Trail) amb 2:02:30 i Albert Giné (Trail Roquetes) amb un crono de 2:04:35. En dones va dominar clarament la benifalletenca Sandra Vidiella (Fent Sendera) amb un temps final de 2:48:28, acompanyada al podi per Míriam Estorach (Club BTT Montbike) amb 3:08:55 i Àngels Borràs (GR7ESUS - Jesús) amb 3:13:25.

Aitor Tomàs i Sandra Vidiella guanyen la Clàssica de l’11è Duextrem Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de l'11è Duextrem Amposta camí del Molló dels Tres Termes (serra de Montsià)


La cursa exprés i júnior, amb el mateix recorregut, va començar a les 9:15 amb el mateix recorregut que la clàssica fins a la lloma del Burgar on van anar en direcció contrària als del recorregut llarg, per anar directament al Molló dels Tres Termes on, van trobar-se amb els participants de la clàssica fins al final. El guanyador de la cursa exprés va ser Musa Sowe (AE Trail Running Cabra Feixet – El Perelló) amb 1:36:47, seguit per Narcís Franch (AE Trail Running Cabra Feixet – El Perelló) amb 1:41:06 i Joan A. Estarlich (Club BTT Montbike Amposta) amb 1:45:34. En dones la guanyadora de l'exprés va ser Gina Brull (AE Trail Running Cabra Feixet – El Perelló) amb 2:01:42, seguida per Trish Mellor (AE Trail Running Cabra Feixet – El Perelló) amb 2:25:55 i Georgina Oliver (CE Trencacims - Paüls) amb 2:26:18.

Pel que fa als júniors, amb només 3 participants, el primer classificat va ser Pau Lleixà (Trail CER La Sénia) amb 1:39:09 i el segon va ser Ramon Beltran (AE Alcanar – C Trail INEF) amb 1:39:57. La guanyadora va ser l'Anna Ferré (Club BTT Montbike Amposta) amb 2:33:48.

Aitor Tomàs i Sandra Vidiella guanyen la Clàssica de l’11è Duextrem Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de l'11è Duextrem Amposta camí del Molló dels Tres Termes (serra de Montsià)


La cursa cadet, va sortir a les 9:30 del matí compartint recorregut amb les curses clàssica i exprés fins just després de passar pels corrals de Cedrilles on es van desviar cap a la cresta d'Andara, sender recuperat pels organitzadors, fins arribar a la baixada del Molló dels Tres Termes on es trobaven, ja fins al final amb els participants de les curses «grans». El podi final cadet masculí va estar format per Lluc Vallespí (AE Cota 705 de Pinell de Brai) amb 1:11:23, Xavi Marzà (AE Alcanar) amb 1:11:24 i Saül Braza (Club BTT Montbike Amposta) amb 1:13:45. Cal destacar que el primer i segon classificat van anar tota la cursa junts i van creuar la meta agafats de la mà. En noies, la única participant i guanyadora de la cursa, va ser Júlia Casanova (independent) amb 1:33:58.

Disputat el Duextrem Amposta, la propera cita del calendari de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre serà a Alcanar amb la XIII Pujada al Montsià, memorial Francesc Bort (Madro) el 29 de setembre.