XI Jornades Gastonòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Del 9 de febrer al 10 de març

CAT | ES


Afrucat demana al consumidor que enguany es fixi més en el sabor de les peres i maçanes més que en l'estètica

La calor extrema ha reduït la mida d’aquesta fruita però és de molt bona qualitat i "més dolça"

Etiquetes   de la terra, agricultura, fruita dolca, pagesia, catalunya

Publicat el8/9/2022

Afrucat demana al consumidor que enguany es fixi més en el sabor de les peres i maçanes més que en l’estètica | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La calor extrema que s'ha viscut aquest estiu ha provocat que els calibres de maçanes i peres que es cullen aquests dies s'hagin reduït, no només a les comarques de Lleida, sinó a tot Catalunya, la resta d'Espanya i Europa. El director general d'Afrucat, Manel Simon assegura que la situació és generalitzada però que la fruita d'enguany és de molt bona qualitat i "més dolça". Per això demana al consumidor que es fixi més en el sabor de les maçanes i les peres que no pas en l'estètica.

El motiu pel qual enguany maçanes i peres són més petites és perquè en situacions d'estrès hídric per falta d'aigua o quan les temperatures són extremes, ja sigui pel fred o la calor, l'arbre frena el seu creixement i prioritza la supervivència per davant del creixement del fruit. És per això que la calor extrema d'aquest estiu ha provocat que els arbres facin fruits més petits a tot Europa. Un altre exemple son les maçanes gala. No s'ha avançat la maduració i no seran tan vermelloses per fora.

"Ha estat una situació generalitzada", assegura Simon. Tot i això, el director general d'Afrucat confia que la qualitat serà màxima i que la dolçor serà més alta que altres anys perquè en haver menys fruita i ser més petita, aquesta concentrarà més quantitat de brics.

Per Simon, la situació d'enguany ha estat puntual, tot i que reconeix que "està per veure" què passarà els pròxims anys. "El canvi climàtic és aquí i les condicions meteorològiques són cada cop més extremes", alerta.


Per: ACN

Foto: EbreActiu

comparteix-ho