Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/27/2022#) AND (caducitat>=#1/27/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

7a edició de la cursa de muntanya «La Cameta Coixa» de Miravet: corrent com els templers

El proper 22 de febrer se celebrarà la 7ª edició de la cursa de muntanya «La Cameta Coixa» a Miravet (Ribera d’Ebre) i que, a més d’estar dins del circuit de curses de muntanya de les Terres de l’Ebre, és la primera prova puntuable del circuit de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació Catalana d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Etiquetes   curses muntanya, trailrunning, ribera ebre, miravet

Publicat el26/1/2015

El proper 22 de febrer se celebrarà la 7ª edició de la cursa de muntanya «La Cameta Coixa» a Miravet (Ribera d'Ebre) i que, a més d'estar dins del 7è circuit de curses de muntanya de les Terres de l'Ebre, és la primera prova puntuable del circuit de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació Catalana d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Totes les curses del circuit ebrenc tenen el seus reclams ja sigui l'espai natural per on transcorren, els llocs emblemàtics per on passen, la distància i desnivell del recorregut, etc. En el cas de La Cameta Coixa un dels molts motius per a participar-hi és el lloc de sortida que no és altre que l'interior del castell templer de Miravet, un dels més ben conservats de Catalunya amb més de 900 anys d'història.

La cursa té un recorregut de 21 Km i 1.300 metres de desnivell positiu acumulat i transcorrerà per camins i senders, i passa per la Covalta, la cova Roja, baixa fins al camí de Sirga (GR99) a tocar del riu Ebre pel pas de Barrufemes des d'on enfila la pujada fins al punt més alt del recorregut conegut com La Talaia (340 m), un antic punt de vigilància àrab; passa per la zona de les Mallades, torna a baixar gairebé a tocar del riu (maset de Pino), torna a pujar fins al Castell des d'on baixa a Miravet pel nucli antic del poble, el Cap de la Vila, i finalitza a la plaça de l'Arenal.

7a edició de la cursa de muntanya «La Cameta Coixa» de Miravet: corrent com els templers | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Si aquest exigent recorregut i els companys habituals del circuit ebrenc de curses de muntanya no fossin motius suficients per a participar-hi, els corredors compatiran patiments i satisfaccions amb els membres de la selecció catalana de curses de muntanya que, per quart any, estaran presents a la cursa de muntanya «La Cameta Coixa» de Miravet.

Per als que no es vegin en cor de fer una cursa per muntanya, els organitzadors han previst un recorregut alternatiu de 10 Km i 400 metres de desnivell positiu acumulat per a que puguin fer una marxa de muntanya, no competitiva, que també sortirà del Castell de Miravet i una cursa de muntanya per als menors de 18 anys (Sub-18) d'11 Km i 600 m. de desnivell positiu acumulat.

Com no podia ser d'una altra manera a l'arribada dels participants es repartirà un dinar, hi haurà activitats d'animació, música, jocs per als més menuts, entrega de trofeus i ... cavallers templers.

Teniu tota la informació a: cursalacametacoixa.blogspot.com.es

Foto i vídeo: Toni Melich i La Cameta Coixa.

Informació addicional:
- Tracks del recorreguts (wikiloc): cursa, cursa sub-18 i marxa
- Agenda EbreActiu.cat: Cursa La Cameta Coixa
- Twitter: @circuitebre