Vermut Live Music, del 12 al 15 d’octubre a l’Hospitalet de l’Infant

CAT | ES


189 bikers pedalen pels nous recorreguts de la 4a Figot Race BTT de Riba-roja d'Ebre

Després de la 4a Figot Race es mantenen els líders de la Xallenger BTT de les Terres de l’Ebre amb Pau Marzà i Pili Franco a la modalitat llarga de la Xallenger, i Gerard Sánchez i Cristina Puyo en la modalitat curta.

Etiquetes   activitats outdoor, btt, figot race, riba roja ebre, ribera ebre, xallenger btt

Publicat el24/5/2016

Mentre el passat diumenge 22 de maig, anàvem de camí a Riba-roja d'Ebre, teníem dos dubtes: perquè la cursa que organitza l'Ajuntament es diu “Figot” i quins serien els recorreguts.

Tan bon punt vam arribar davant mateix de l'Ajuntament, mentre els participants recollien el seu dorsal i, qui volia, podia esmorzar alguna cosa abans de la sortida vam resoldre el primer dels dubtes: “figot” és aquella persona natural o que hi viu a Riba-roja d'Ebre i ve, com és lògic, del fruit de les moltes figueres que es troben per tot el terme municipal de Riba-roja d'Ebre. Resolt el primer dubte, calia saber quins eren els recorreguts per, com hem fet amb totes les curses de la Xallenger BTT Terres de l'Ebre, poder-nos situar en algun lloc per on passessin tant els participants del recorregut curt com els del llarg. Seguint les indicacions d'un membre de l'organització vam arribar fins a la zona de Les Modorres (fotos del participants del recorregut curt i fotos dels participants del recorregut llarg).

189 bikers pedalen pels nous recorreguts de la 4a Figot Race BTT de Riba-roja d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de la cursa curta de la 4a Figot Race. A la dreta, Júlia Díaz guanyadora de la cursa curta.


Un total de 189 van participar a la que era la cinquena prova de la Xallenger BTT de les Terres de l'Ebre, a la que a més del bikers ebrencs ja habituals, se'ls hi van afegir molts ciclistes de les comarques veïnes del Camp de Tarragona.

A les 9.30 del matí es donava la sortida conjunta als participants de la 4a edició de la Figot Race. Els participants que triaven fer el recorregut curt tenien per endavant 25 Km amb 876 metres de desnivell positiu, mentre que els que havien de fer el recorregut llarg farien 38,6 Km i 1.257 metres de desnivell positiu acumulat. Com hem dit abans l'organització no havia publicat prèviament els tracks dels recorreguts, segurament per no desvelar els nous recorreguts respecte als anys anteriors, així el “factor sorpresa” era un al·licient més per a un matí pedalant per les muntanyes properes a Riba-roja, passant per llocs tan característics de la zona com les Xintes, el racó de Matafosa, Les Modorres, el Mirador, les Foradades, la serra dels Valencians, la presa del pantà i el barranc de Valldombrenc, per entrar al poble pel pont sobre el riu Ebre.

189 bikers pedalen pels nous recorreguts de la 4a Figot Race BTT de Riba-roja d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Marzà perseguit a pocs metres per Romero i Vázquez.


Tot i haver molts quilòmetres per pista, a jutjar pels comentaris dels participants, van quedar compensats amb llargs trams de sender força xaladors, una de les novetats de la Figot Race del 2016.

Les primers posicions del recorregut llarg van estar força disputades, fins als quilòmetres finals, entre Marzà, Romero i Vázquez. La victòria final va ser per a Marc Romero de Bellmunt del Priorat (1:49:43), seguit pel tarragoní Marcos Sánchez (1:49:56) i el xertolí Pau Marzà (1:50:23). Després d'aquesta cursa Pau Marzà continua liderant la modalitat llarga de la Xallenger del 2016.

189 bikers pedalen pels nous recorreguts de la 4a Figot Race BTT de Riba-roja d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...podi masculí de la cursa llarga 4a Figot Race de Riba-Roja d'Ebre


La cursa llarga femenina va estar dominada clarament per la Veerle Cleiren de Montbrió del Camp (2:21:21), seguida per la tortosina Pili Franco (2:42:24) i Arantxa Salvadó de Camarles (2:44:05). Després de la Figot Race, Pili Franco es manté com a líder de la modalitat llarga de la Xallenger del 2016.

189 bikers pedalen pels nous recorreguts de la 4a Figot Race BTT de Riba-roja d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...podi femení de la cursa llarga 4a Figot Race de Riba-Roja d'Ebre


El circuit curt, en homes el va guanyar el rapitenc Gerard Sánchez (1:15:17), que ha guanyat les cinc curses disputades fins ara i que per tant és líder del la modalitat curta de la Xallenger. El segon en creuar la línia d'arribada va ser Edgar Aránega de Villalonga del Camp (1:17:34) i el tercer el tarragoní Javi Toledano (1:20:11). La classificació de noies en la modalitat curta va estar encapçalada per Júlia Díaz de Reus (1:44:10), seguida per Cristina Puyo de Tortosa (2:09:49), que és la líder de la categoria, i la rapitenca Elena Reverté (2:24:21).

189 bikers pedalen pels nous recorreguts de la 4a Figot Race BTT de Riba-roja d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...primers classificats de la cursa llarga 4a Figot Race de Riba-Roja d'Ebre


En arribar, els participants van poder menjar la típica clotxa com a esmorzar-dinar preparada per l'Associació de Dones de Riba-roja. Un sorteig de regals i l'entrega de trofeus va cloure un bon matí, força calorós, de BTT en la que va ser la cinquena prova de la Xallenger BTT de les Terres de l'Ebre del 2016. La propera cursa serà la d'Amposta, dins del 8è Duextrem, que es disputarà el 12 de juny.


Enllaços relacionats: