Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


11 platges ebrenques reben el distintiu de qualitat Bandera Blava, dos més que l'any passat

També s’han distingit 2 ports, el Nàutic de l’Ametlla de Mar i el Nàutic de l’Ampolla

Etiquetes   turisme, entorn, platges, bandera blava, terres ebre, la rapita, ametlla de mar, l’ampolla, deltebre

Publicat el11/5/2021

11 platges ebrenques reben el distintiu de qualitat Bandera Blava, dos més que l’any passat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Platja del Marjal a les Cases d'Alcanar


Catalunya compta aquest 2021 amb 119 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius, tal i com ha anunciat aquest dimarts l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac). El jurat internacional Bandera Blava 2021 ha distingit 97 platges, 31 a la demarcació Barcelona, 29 a Tarragona, 26 a Girona, i 11 a les Terres de l'Ebre. Aquesta xifra suposa 2 platges més que l'any anterior. Pel que fa als ports esportius, se n'han distingit 22, un menys que l'any passat. Del total, 8 se situen a Girona, 8 a Barcelona, 4 a Tarragona i 2 a les Terres de l'Ebre. Tots els ports que s'han presentat per obtenir el guardó l'han obtingut.

Les 11 platges bandera blava de les Terres de l'Ebre són Calafató, Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn, Pixavaques i L'Alguer (L'Ametlla de Mar); Cap Roig i Les Avellanes (L'Ampolla); Parc de Garbí i Les Delícies (Sant Carles de la Ràpita); Riumar (Deltebre), i Les Cases d'Alcanar-El Marjal (Alcanar).

Pel que fa als ports esportius amb bandera blava, de les Terres de l'Ebre han rebut la distinció el Nàutic L'Ametlla de Mar i el Nàutic L'Ampolla.

Un tribunal internacional de la Fundació d'Educació Ambiental és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l'Estat espanyol.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l'educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l'aigua excel·lent i, als ports, una excel·lent gestió ambiental.

L'obtenció d'aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho