suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Matarranya, territori de descobertes

Dies: del 16/09/2017 al 17/09/2017

Població: Vall-de-roures

Freixneda i el turó sagrat de Santa Bárbara
Aquest poble de gran encant és el centre geogràfic de la comarca. A l’interior de la vila resalta el seu interessant patrimoni arquitectònic. Al costat hi ha el turó i ermita de Santa Bárbara amb un valuós llegat de saviesa antiga corresponent a diferents moments històrics. Destaca el sorprenent i antiquíssim observatori astronomic.

La Portellada i el Salt del riu Tastavins
Bonic poble amb innombrables valors socio-culturals, histórico-artístics, arqueològics i també naturalístics. La cultura popular ha llegat a aquesta vila ancestrals manifestacions de caire tradicional. Destaca la seva exquisida gastronomia local. Pel seu terme transcorre el riu Tastavins amb un impressionant salt d’aigua.

Ráfales i el seu jardí botànic
Poble màgic enlairat dalt d’un turó envoltat de mites i llegendes. Disposa d’un interessant museu monogràfic sobre la cultura de l’olivera i l’oli d’oliva. A tocar del poble hi trobem un ombrívol i interessant jardí botànic que cal visitar.

Caminada de capvespre per la Matarranya
Excursió a peu relaxant pel terme de Queretes. Permet conèixer antics túmuls funeraris d’origen ibèric que recentment han estat museïtzats. És una zona on els paisatges són amplis hi on destaca com a teló de fons l’allargada serralada dels Ports. Des d’aquests indrets la posta de sol esdevé màgica.

Els cels estelats de l’antiguitat
Activitat d’astronomia per observar i identificar estels i constel·lacions des d’un lloc força especial. Ben a prop al costat d’una font i una gran alzina hi ha una roca amb uns gravats molt antics descoberts l’any 2008. Datats a l’ibèric antic, formen una curiosa composició de formes geomètriques i abstractes que alguns investigadors classifiquen com a constel·lacions.

Una descoberta especial a la mola de la Magdalena
Aquesta mola és envoltada pels paisatges típics de la comarca. A la banda nord la vegetació es mostra boscosa i ombrívola. En aquesta petita excursió a peu us proposem descobrir un racó envoltat d’un magnetisme especial. Entre grans roques podrem trobar una antiga ermita i una cova que va ser emprada com a lloc de culte i reunió pels darrers càtars refugiats a les terres del Matarranya.

El poble d’Arenys de Lledó i l’ermita de Sant Pol
Visita d’aquest petit poble de la Matarranya envoltat de bonics paisatges del riu Algars. En el seu terme trobem una de les ermites més enigmàtiques de la comarca. L’actual edifici es va edificar damunt un antic ermitori d’origen templer. Antigament fou un indret de culte a divinitats paganes.

Els tolls refrescants del riu Algars
En aquesta activitat refrescant visitarem alguns tolls d’aigües clares del riu Algars pel seu pas per les poblacions d’Arenys de Lledó i Lledó.

  • Preu: 40 € 
  • Aquest preu inclou: Activitats dels 2 dies i assegurances de senderisme.

Matarranya, territori de descobertes

Tipus activitat: senderisme

Organitza: Catsud. Ecoturisme i senderisme

Més informació: