TransTerraAlta, una ruta sorprenent

CAT | ES

Terres de Morella (especial Pont Primer de Maig)

Dies: del 29/04/2017 al 01/05/2017

Població: Morella

Senderisme per les terres de Morella 

Caminar per les muntanyes i valls de Morella esdevé un regal per als sentits. No deixis escapar aquesta oportunitat de passejar pels boscos, prats, cims i rius de terres morellanes. Alguns dels paratges per on passen les rutes proposades són realment espectaculars. D’altres són indrets naturals recòndits, aïllats enmig d’un mar de muntanyes.  

Des d’antuvi que el terme municipal de Morella, d’una gran extensió, ha estat dividit en denes. La paraula dena és l’evolució de desena, és a dir, el terme dividit administrativament en deu parts. 

Les noves rutes de senderisme que proposem transcorren per algunes d’aquestes denes del terme morellà.  


Dissabte 29 d’abril de 2017 Senderisme-Ports-Morella

Herbeset és una dena situada al nord de Morella. És un territori muntanyós on els prats s’alternen amb els boscos integrats per espectaculars pins de pinassa. Aquesta bonica travesa transcorre per muntanyes i barrancs que envolten la zona de Pereroles, el port de Torre Miró i el petit i encantador llogarret d’Herbeset.

Distància: 12 km. Desnivells: +395 m. -395 m  


Diumenge 30 d’abril de 2017 La Roca de Morella i el riu Cérvol

La Roca és una dena situada a l’est de la vila de Morella. Aquest recorregut circular transcorre per diversos llocs interessants d’aquesta dena. És una ruta entretinguda perquè ofereix molta varietat visual: cims elevats per damunt dels 1000 metres, imatges de postal de la vila de Morella, arbres monumentals, paratges del riu idíl·lics amb salts d’aigua, boscos de roure, prats amb vaques i ovelles pasturant, etc. 

Distància: 16 km. Desnivells: +488 m. -488 m 


Dilluns 1 de maig de 2017 Morella la Vella i el riu Bergantes

Aquesta nova i magnífica travessa ens ofereix una bona oportunitat per gaudir del paisatge de excursiones-por-morella-210Morella i fer exercici d’una manera plàcida. Hi ha l’al·licient de poder observar detingudament tota la bellesa i llocs d’interès que trobarem pels diferents camins i senders. En un primer moment l’itinerari planeja per la part alta de la muntanya fins arribar a una zona prehistòrica. Desprès s’enfila fins un cim que ofereix unes impressionants vistes de la comarca. Acte seguit s’inicia la davallada al riu per l’espectacular i singular grau dels Gegants. El darrer tram de la ruta transcorre paral·lela al curs fluvial del riu Bergantes, la qual cosa permet gaudir del fotogènic bosc de ribera que l’envolta. 

Distància: 13 km. Desnivells: +210 m. -290 m 


  • Preus activitats dels 3 dies: 60 €. 2 dies: 45 €. 
  • El preu inclou activitats guiades, assegurances senderisme.  
  • Durada: 3 dies 

Terres de Morella (especial Pont Primer de Maig)

Tipus activitat: senderisme

Organitza: CatSud, Ecoturisme i Senderisme

Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya

Comentaris