Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda
Camarles, lo balcó del Delta de l´Ebre

Boscos del Sud (especial Setmana Santa)

Dies: del 14/04/2017 al 17/04/2017

Població: La Sénia

La teràpia saludable dels boscos 

Les persones que practiquen senderisme regularment coneixen de primera mà els beneficis per a la salut que suposa caminar per boscos. A l’actualitat la investigació científica ens va demostrant la funció terapèutica tant a nivell psicològic com fisiològic que comporta el contacte directe amb paratges boscosos. Als boscos madurs la potencialitat terapèutica augmenta considerablement.  

Països com Japó, Corea del Sud o Estats Units ja fa prou temps que realitzen estudis al respecte, demostrant els efectes positius que suposa el contacte regular amb els boscos vells. A aquesta interessant i saludable pràctica els japonesos l’anomenen “els banys de bosc”. Així, a tall d’exemple, la pràctica de caminar per boscos ajuda a combatre situacions d’estrès i ansietat. A més reforça el sistema immunitari, rebaixa la tensió arterial i redueix l’adrenalina. Augmenta la tranquil·litat, el benestar i el vigor, entre d’altres beneficis físics i psicològics. 

En aquesta proposta hem seleccionat 4 itineraris de senderisme per zones del massís de Cardó i els Ports amb indrets boscosos de gran qualitat. Són boscos singulars, en estat força verge i situats en altituds compreses entre els 550 m i els 1.300 m. En alguns d’aquests boscos hi podem trobar zones d’una maduresa excepcional. Alguns amb la presència d’arbres centenaris que desperten un interès especial.  


Divendres 14 d’abril de 2017 Els boscos paradisíacs de la Vall 

Situada entre imponents i estètiques muntanyes hi ha la Vall. Els senders i camins que la rodegen transcorres per bonics i frondosos boscos. Encara s’hi troben precioses fonts naturals on brolla l’aigua pura de la muntanya. Aquest paratge envoltat de paisatges lluminosos i colors vius transmet una energia carregada de vigor. Hi ha racons de natura en estat molt verge, on llegendes ens diuen que hi habitaven belles princeses. 

Distància: 11 km. Desnivells: +450 m. -450 m.


Dissabte 15 d’abril de 2017 Els boscos radiants de Fredes 

En zones enlairades dels Ports trobem una munió de boscos ben constituïts per on transcorren camins i senders. Principalment són boscos de pi roig, pinassa, alzina i roure. L’alçària de molts d’aquests arbres és impressionant. El sotabosc el trobem poblat principalment de boixedes. En punts on el bosc s’aclareix, s’obren finestres amb vistes de paisatges forestals impregnats d’una lluminositat radiant. Sens dubte, aquest itinerari esdevé una experiència única que ens aporta una gran dosis terapèutica. 

Distància: 14 km. Desnivells: +480 m. -480 m.  


Diumenge 16 d’abril de 2017 El bosc i els arbres fascinants de Coratxar 

A 1,200 m d’altitud, a redós d’una gran mola, hi ha un bosc molt especial. Aquest indret està presidit per un arbre monumental sorprenent. Situat en un lloc solitari la seva presència fascina de manera especial. A prop d’aquest indret podem trobar un ginebre convertit en un arbre de grans proporcions. Són arbres que desperten curiositat i admiració. Ubicats en indrets on regna la calma del bosc transmeten una energia benefactora i força relaxant. 

Distància: 15 km. Desnivells: +352 m. -382 m.  


Dilluns 17 d’abril de 2017 Els boscos màgics de la vall de Cardó 

La vall de Cardó és un reducte natural d’un valor excepcional. Enclavada a cavall de les comarques de la Ribera i el Baix Ebre, ofereix uns indrets que sedueixen. L’itinerari que us proposem s’endinsa per boscos d’alzinars i pinassa que es barregen amb aurons, moixeres, serveres, teixos, grèvols, etc. Són llocs frondosos on els senders estan envoltats de marfulls, arboços, ginestes, etc. A les parts altes de la vall hi trobem un magnífic bosc madur de roures i pinassa molt interessant de conèixer. 

Distància: 11 km. Desnivells: +444 m. -444 m.


  • Preu dels 4 dies: 80 € / per persona. Inclou activitats i assegurances de senderisme dels 4 dies. 
  • 3 dies: 65 € 
  • 2 dies: 45 € 

Boscos del Sud (especial Setmana Santa)

Tipus activitat: senderisme

Organitza: CatSud, Ecoturisme i Senderisme

Hostal - Restaurant Pous de la Neu. Parc Natural dels Ports


Previsió del temps per als propers 4 dies a   La Sénia: