Anavegar. AcadŔmia nÓutica, xÓrter i lloguer d┤embarcions al Port Esportiu de Benicarlˇ
Trip & Feel, experiŔncies marineres al port de PenÝscola

El II Concurs de Fotografia Anton Moreu busca les millors imatges de la Ribera d'Ebre

El concurs estÓ organitzat per l'Associaciˇ Cultural La Foig de Garcia i es poden presentar imatges que tinguin com a tema principal la Ribera d'Ebre, ja siguin els seus paisatges, els seus pobles, la seva gent, ...

Publicat el8/2/2017

El II Concurs de Fotografia Anton Moreu busca les millors imatges de la Ribera dL'Associaciˇ Cultural La Foig de Garcia organitza el II Concurs de Fotografia Anton Moreu, al qual es poden presentar imatges que tinguin com a tema principal la Ribera d'Ebre (ja siguin els seus paisatges, els seus pobles, la seva gent...). Es tracta d'una convocat˛ria oberta a tothom que vol reivindicar la figura i obra del fot˛graf garciÓ Anton Moreu, autor del recull d'imatges de bona part de la hist˛ria del segle XX d'aquest municipi de la Ribera d'Ebre. La iniciativa rep el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i l'Ajuntament de Garcia.

Els participants poden presentar un mÓxim de tres obres, que no hagin estat premiades ni publicades prŔviament, ja siguin en blanc i negre o en color. Les fotografies s'han de fer arribar en format 20Î30 cm o DIN-A4 a l'Ajuntament de Garcia, que s'encarregarÓ de rebre-les fins al 31 de marš.


Els premis

El veredicte es farÓ p˙blic el 29 d'abril, durant la inauguraciˇ d'una exposiciˇ amb totes les obres presentades a concurs a la Sala del Maig de Garcia. L'acte, a les 7 de la tarda, tambÚ servirÓ per lliurar els premis: el primer, dotat amb 300 euros; el segon, amb 200 euros; i el tercer, amb 100 euros. Els guanyadors de la primera ediciˇ, l'any 2016, van ser Marta EscolÓ, de Mˇra d'Ebre; Pere Romo, de Garcia; i Xavier Espinˇs, de Mˇra d'Ebre.

El jurat del premi estÓ format per dos fot˛grafs professionals i un membre de l'Associaciˇ Cultural La Foig. Aquesta entitat obtindrÓ la propietat de les obres guanyadores del concurs, reservant-se el dret de reproduir-les indicant-ne sempre l'autoria. Els guanyadors n'hauran de cedir l'arxiu digital original.


Anton Moreu, el fot˛graf de la hist˛ria de Garcia del segle XX

Anton Moreu (Garcia, 23 d'abril de 1928 ľ Barcelona, 10 de juliol de 2005) va ser un enamorat de la fotografia. Es va iniciar en aquest art com a aficionat i va acabar fent-ne la seva professiˇ. Va treballar especialment en l'Ómbit de la fotografia d'arquitectura, que l'apassionava, per˛ tambÚ ho va fer en els Ómbits de la fotografia de paisatge, esdeveniments, festes, costums, tradicions socials i vida quotidiana. Durant dŔcades va fotografiar la vida a Garcia: les seves festes, els seus paisatges, les seves fašanes, la seva gentů La mem˛ria fotogrÓfica d'un poble Ús una de les peces fonamentals en el recull i la documentaciˇ de la seva hist˛ria, Ús la hist˛ria fotogrÓfica del poble. La mem˛ria fotogrÓfica de Garcia sˇn, en gran mesura, les fotografies d'Anton Moreu.

En aquest enllaš us podeu descarregar les bases del concurs.