Nexo Oftevet Tortosa, el primer hospital veterinari de les Terres de l´Ebre
Ja pots subscriure´t al butlletí electrònic d´EbreActiu

Mirandes de l’Ebre. Un riu de paisatges

Dies: del 25/02/2017 al 26/02/2017

Població: Móra d´Ebre

Un riu de paisatges 

Durant milenis el riu Ebre ha estat una via de comunicació essencial i una font de riquesa. En el seu llarg recorregut ha vertebrat un ampli territori on s’han establert pobles i cultures. Els antics l’anomenaven Hiberus, etimologia derivada d’Iber. Pels romans era descrit com l’Oleum Flumen, que podria significar “riu de l’oli”. Una part important de l’oli d’oliva que es produïa a les terres que envoltaven l’Ebre s’exportava cap a l’Imperi a través del riu pel port de Dertosa (l’actual Tortosa). 

A l’actualitat l’Ebre és tot un referent de les terres del sud. En el seu pas per la Ribera i el Baix Ebre, el riu ens obsequia amb bells paisatges integrats per diversitat de conreus, muntanyes, boscos i pobles de ribera. Els itineraris que us proposem passen per llocs enlairats que ofereixen esplèndides vistes d’aquest atractiu mosaic paisatgístic. 


Dissabte 25 de febrer:  Barbers, la Fotx i el cim de l’Àguila 

  • A tocar del riu Ebre amb la denominació de serres del Pas de l’Ase trobem un conjunt de muntanyes interessants. Es tracta d’una zona molt abrupta que sense tenir grans altituds sorprèn per la seva potència orogràfica. Aquesta circular ens transporta per senders i corriols que s’enfilen per contraforts muntanyosos i cims amb boniques vistes de l’Ebre. 
  • Distància: 10 km. Desnivells: +594 m. -594 m. 


Diumenge 26 de febrer: Històries del riu 
  • Travessa que transcorre enlairada per damunt de l’Ebre oferint bells paisatges del riu. L’espectacular recorregut ens desvetlla amb clau d’humor històries de personatges riberencs: barquers pseudoheroics, soldats accidentals de la guerra de Cuba, festejadors de pel·lícula, encanteris, etc. 
  • Distància: 11 km. Desnivells: +122 m. -245 m. 


  • Preu des 2 dies: 37 €. 
  • Inclou activitats de senderisme i assegurances. 
  • Es pot participar un dia: el preu és de 18 €.  
  • Tipologia: Senderisme interpretatiu a la Ribera d’Ebre

Mirandes de l’Ebre. Un riu de paisatges

Tipus activitat: senderisme

Organitza: CatSud, Ecoturisme i Senderisme


Previsió del temps per als propers 4 dies a   Móra d´Ebre: